Τον πυρηνικό «Μεγαλέξανδρο» στέλνει η Μόσχα στην Σερβία μαζί με Mi-35, Mi-17, T-72 και πολλά άλλα…

Κοινοποίηση:
servia-iskander

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η πρώτη εξοπλιστική συμφωνία Σερβίας-Ρωσίας έκλεισε.

Αυτή αφορά την παράδοση τεσσάρων επιθετικών ελικοπτέρων -των γνωστών δολοφόνων αρμάτων μάχης – Mi-35, τεσσάρων Mi-17, άρματα μάχης T-72 , BMP-2 και άλλο εξοπλισμό που προς το παρόν παραμένει απόρρητος.

Η συμφωνία έγινε κατά την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Sergei Shoigu και του Σέρβου ομολόγου του Aleksandar Vulin.

«Μιλήσαμε επίσης για την μελλοντική μας στρατιωτική και τεχνική συνεργασία και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών MiG καθώς και για άλλα εξοπλιστικά θέματα» είπε ο Vulin.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο» πρόσθεσε με νόημα ο Vulin.

Πυρηνικοί Iskander στη Νότια Σερβία;

«Μεγάλη κινητοποίηση» και πληροφορίες για ρωσική βάση στην Νότια Σερβία βάζει σε «ανησυχία» ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πηγές μια νέα ρωσική βάση είναι στα «σκαριά» στο Πρέσεβο μετά από μυστική συμφωνία πριν δύο μήνες ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Ρωσικά κινητά συστήματα Iskandar –Μ με πυρηνικές κεφαλές θα «μετακινηθούν» με μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» προς το Βελιγράδι προσδίδοντας άνω των 500 χλμ εμβέλεια στους «κατόχους τους» προς την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρα και σενάρια που ανάγονται από το 2007.

Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συστήματα που ευρίσκονται ήδη στο Καλίνινγκραντ, χώρες όπως η Γερμανία , Πολωνία, κά θα ευρίσκονταν μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων οι οποίοι θα ελέγχονταν από Ρώσους ειδικούς.

Αυτό είναι τρομερά σημαντικό επειδή η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, και θα αποτελέσει την βάση με την οποία οι Ρώσοι θα ελέγχουν τα Βαλκάνια σε μια πιθανή σύγκρουση Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στην χερσόνησο αυτή.

Αυτή η κίνηση τακτικής από τον Ρώσο πρόεδρο έχει να κάνει με την δική του «απάντηση» στις αμερικανικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια , Βουλγαρία και σαφώς αποτελεί κίνηση για τον έλεγχο των Βαλκανίων«επηρεάζοντας» σαφέστατα χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αυστρία, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

Οι σερβικές αρχές έχουν συμφωνήσει καταρχήν με την Μόσχα και τα ανταλλάγματα που θα λάβουν, θα είναι πολύ σοβαρά και αφορούν την προμήθεια οπλικών συστημάτων «αιχμής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: