Τι σχέση έχει το πορνό με το πρόσφατο λάθος συναγερμό για βαλλιστική επίθεση στη Χαβάη;

Κοινοποίηση:
pornhub-620x431

Ο πρόσφατος συναγερμός για επικείμενο πυραυλικό χτύπημα στην Χαβάη απεδείχθη τελικά… λάθος. «Λάθος κουμπί», είπαν. Όμως χρειάσθηκαν δέκα λεπτά για να δοθεί με νέο μήνυμα η λήξη συναγερμού. False alarm, αλλά ο πανικός και η σύγχυση που προκάλεσε στον ανυποψίαστο πληθυσμό ήταν πέρα για πέρα αληθινός.

 

Το Pornhub, γνωστό για το πικάντικο περιεχόμενό του, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία επισκεψιμότητας που είχε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του συναγερμού. Τα αποτελέσματα, μάλλον μας εξέπληξαν.

Στο iflscience.com, διαβάζουμε πως συμπεριφέρθηκαν οι «μερακλήδες» κάτοικοι της Χαβάης, που επισκέπτονται το Pornhub, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συναγερμό.

Στις 8:07 πμ, της 13/1/18, ημέρα Σάββατο, όλοι οι κάτοικοι της Χαβάης έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους για επερχόμενο βαλλιστικό πύραυλο. Η επισκεψιμότητα του Pornhub, σημείωσε πτώση της τάξεως του 77%. Αυτό φυσικά είναι αναμενόμενο, αλλά από την άλλη, υπήρξαν πολλοί που είτε δεν ενημερώθηκαν για το συναγερμό, ή απλά αδιαφόρησαν, συνεχίζοντας να παρακολουθούν πορνό.

Αυτό που ακολούθησε, ήταν μάλλον αναπάντεχο. Όταν εστάλει σε όλα τα κινητά, το δεύτερο μήνυμα που ενημέρωνε πως ο συναγερμός ήταν άκυρος, σημειώθηκε μια τρομακτική άνοδος στην επισκεψιμότητα του σάιτ. Για την ακρίβεια, η αύξηση ήταν της τάξεως του 48% σε σχέση με τη μέση επισκεψιμότητα των πρωινών του Σαββάτου.

Φυσικά παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο παρατηρήθηκε αυτή η αύξηση. Ίσως κάποιοι θέλησαν να διασκεδάσουν (με τον εαυτό τους), που τελικά δεν πέθαναν από τον εισερχόμενο πύραυλο, ενώ κάποιοι άλλοι, ίσως να θέλησαν απλά να διώξουν το στρες. Δε πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως πάρα πολλοί, για κάποιο άγνωστο λόγο, αγνόησαν το συναγερμό και συνέχισαν να επιδίδονται στο «άθλημα». Σε κάθε περίπτωση, ίσως αξίζει στο μέλλον να γίνουν μελέτες για την αντίδραση των ανθρώπων σε επερχόμενες καταστροφικές καταστάσεις…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: