Τι συμβαίνει και μεταβαίνει έκτακτα στις ΗΠΑ ο Λαβρόφ;

Κοινοποίηση:
λαβροφ

Ξαφνικό ταξίδι στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο άμεσος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναχωρήσει εσπευσμένα για την αμερικανική πρωτεύουσα αύριο Τρίτη και θα πραγματοποιήσει επαφές τόσο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, όσο και με άλλους επιτελείς, έως και την Πέμπτη, 11 Μαΐου, οπότε αναμένεται να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες θα θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα τόσο της Συρίας, όσο και της Ουκρανίας, αξιοποιώντας την άτυπη προφορική συμφωνία των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, για οριστική επίλυση ή πρόοδο των επικίνδυνων εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Η συνάντηση με τον Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου και την επομένη, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συμμετάσχει στο Αρκτικό Συμβούλιο της Αλάσκας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Μαΐου, με τα θέματα της Συρίας και της Ουκρανίας να αποτελούν τη βασική ατζέντα της συζήτησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: