Την επόμενη εβδομάδα ορίστηκαν οι δυο νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κοινοποίηση:
kanalia_adeies

Για την ερχόμενη εβδομάδα ορίστηκαν δυο νέες διασκέψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία καλείται να αποφανθεί επί τη συνταγματικότητας ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου όρισε την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη ως τις ημέρες που θα διεξαχθούν οι κρίσιμες διασκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση του για το θέμα και φέρεται να τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών κλπ αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου, η οποία αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού και των άλλων ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διάσκεψης.

Εκτός απροόπτου, η ψηφοφορία επί των συνταγματικών θεμάτων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πέμπτης διάσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: