Τζούλιαν Ασάνζ: Δεν συγχωρώ, δεν ξεχνώ

Κοινοποίηση:
tz

Αποφασισμένος να μην παραιτηθεί των δικαιωμάτων του και να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί μετά την 7ετή του απομόνωση εξαιτίας της δίωξης που του είχαν ασκήσει οι σουηδικές αρχές για βιασμό, εμφανίζεται ο Τζούλιαν Ασάνζ, παρ’ ότι οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις κατηγορίες.

Με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπό κράτηση επί επτά χρόνια χωρίς κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωσαν και το όνομά μου συκοφαντήθηκε. Δεν συγχωρώ ούτε ξεχνώ». Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, δεν φαίνεται διατεθειμένος να «χαρίσει» αυτά τα 7 χρόνια κατασυκοφάντησής του και απομόνωσης στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο 45χρονος Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Αύγουστο του 2012, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, καθώς πίστευε ότι οι σουηδικές αρχές σκόπευαν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ με αφορμή τη διαρροή κρατικών μυστικών στην ιστοσελίδα του.

Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί σε περίπτωση που εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έξω από την οποία έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι. Ο Αυστραλός επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού που του απηύθυνε με 30χρονη γυναίκα από τη Σουηδία, κάνοντας λόγο για πλεκτάνη εξαιτίας των εγγράφων που αποκάλυψε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: