Τελευταία επιθυμία ασθενή: Ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι λευκό κρασί! Η ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook έλαβε περισσότερα από 70.000 likes!!! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
nosok1

Όταν ο 75χρονος Κάρστεν Φλέμινγκ Χάνσεν εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Άαρχους στη Δανία με ανεύρυσμα αορτής και εσωτερική αιμορραγία ήταν πολύ αργά για να χειρουργηθεί. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο θάνατος ήταν ζήτημα ωρών ή ημερών και η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι ο ασθενής θα πρέπει να έχει έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Έτσι, το νοσοκομείο έσπασε το πρωτόκολλο και έκανε δεκτή την τελευταία επιθυμία του 75χρονου άντρα, που ήταν ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Σύμφωνα με την ανάρτηση του νοσοκομείου στην σελίδα του στο Facebook, αν και το κάπνισμα απαγορεύεται, οι νοσοκόμες αποφάσισαν μαζί με τους συγγενείς του ασθενή να τον μεταφέρουν σε ένα μπαλκόνι από όπου θα μπορούσε να δει το ηλιοβασίλεμα, καπνίζοντας ένα τσιγάρο και πίνοντας ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

nosok2

Στην ανάρτηση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι οι νοσοκόμες και η οικογένεια του Χάνσεν συμφώνησαν πως στην κατάστασή του, η τελευταία επιθυμία του ασθενή ήταν πιο σημαντική από την πρόληψη, την θεραπεία και τους κανόνες κατά του καπνίσματος. Μια νοσοκόμα δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, φυσικά υπήρχαν συγγενείς που είχαν επηρεαστεί από το γεγονός πως θα πεθάνει και ήταν λυπημένοι».

Η ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook έλαβε περισσότερα από 70.000 likes, 4.500 κοινοποιήσεις και χιλιάδες σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: