ΤΕΛΕΙΟ! Δείτε την μεγαλύτερη μαύρη σοκολάτα του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
690_b3b2d6fe-e07d-46d2-b920-5381e81ce764

Ζαχαροπλάστες από το Περού συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Λίμα κι έφτιαξαν τη μεγαλύτερη μαύρη σοκολάτα, η οποία μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες.

Η σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, ήταν κατά 70% από αγνό κακάο και κάλυπτε μία έκταση 21τμ, ενώ το πάχος της ήταν 5 εκατοστά.

Οι ζαχαροπλάστες χρειάστηκαν περίπου οκτώ ώρες και πάνω από έναν τόνο κακάο για να φτιάξουν την 7 μέτρων πλάτους και 3 μέτρων μήκους σοκολάτα, στην οποία περιεχόταν 20 κιλά κάστανου και φουντουκιών.

Ανάλογες σοκολάτες έχουν φτιαχτεί ξανά, σε διάφορα σημεία του κόσμου, ποτέ όμως με ξηρούς καρπούς και με τόση μεγάλη συγκέντρωση κακάου.

Το κακάο ήταν περουβιανής προέλευσης, από την κεντρική επαρχία Χουανάκο (Huanaco) και συγκεκριμένα από την Κοιλάδα Μονζόν (Monzon Valley), η οποία καλύπτει πέντε επαρχίες των οποίων η βασική πηγή εισοδήματος είναι το κακάο.

Ο επικεφαλής των σεφ εξήγησε ότι για η παραγωγή μιας σοκολάτας τέτοιων διαστάσεων στοιχίζει περίπου 77.000 δολάρια.

Αφού η σοκολάτα πέτυχε το σκοπό της, την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες, η σοκολάτα τεμαχίστηκε και διαμοιράστηκε στα παιδιά και τους συμμετέχοντες σε διαγωνισμό που στήθηκε σε κεντρικό πάρκο της Λίμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: