Τα 4 κόλπα που κάνουν οι ταβέρνες για να πληρώσετε περισσότερα

Κοινοποίηση:
ΤΑΒΕΡΝΑ

Πρόκειται για μικρά

κόλπα που περνάνε απαρατήρητα ώστε να σε φέρουν στα νερά τους…

1. Η κοακόλα. Επειδή στην ταβέρνα πηγαίνεις μετά τη θάλασσα, όπου έχεις περάσει 3-4 ώρες στον ήλιο, έχεις απίστευτη δίψα. Θες σίγουρα νερό, αλλά και κάτι άλλο. Θα πάρεις είτε κάποιο αναψυκτικό είτε μπύρα. Αν το κάνεις θα δεις ότι σου τα φέρνουν μαζί με το νερό. Αυτό το χειμώνα δεν συμβαίνει. Έρχονται μαζί με το φαγητό. Ο λόγος που αλλάζει είναι γιατί ποντάρουν στη δίψα σου και ότι δεν θα αντισταθείς. Θα πιεις την κοακόλα και όταν έρθει το φαγητό θα θες και δεύτερη. Για να προστατευτείς, απλώς ζητάς να στην φέρουν μαζί με το φαγητό.

2. Οι επίτηδες ψηλές τιμές. Κάθε ταβέρνα έχει έναν κατάλογο σε εμφανές σημείο, ώστε πριν κάτσεις, να τον κοιτάξεις και να αποφασίσεις αν είναι ακριβή ή όχι. Σε κάποια πιάτα που έχουν ούτως ή άλλως ακριβά υλικά, θα δεις επίτηδες υψηλές τιμές. Αυτό γιατί οι τιμές στα άλλα πιάτα τύπου μπριζόλα ή μπιφτέκι, θα σου φανούν λογικές κι ας είναι εξίσου υψηλότερες. Για παράδειγμα θα δεις μερίδα καλαμαράκια στα 14 ευρώ και από κάτω μπιφτέκι στα 10.

Υπάρχει κι εναλλακτικό σενάριο. Να σου έχουν βάλει πολύ χαμηλά τα ορεκτικά όπως η μερίδα πατάτες να είναι στα 3.50 ευρώ και να πεις «φθηνό είναι». Όταν κάτσεις όμως θα δεις ότι έχει την μπριζόλα την απλή στα 12-13 ευρώ.

3. Τα ρεζερβέ τραπέζια. Μπαίνεις σε μια ταβέρνα με 15-20 τραπέζια και έχει μόλις τα 3 με κόσμο. Και τα τρία βρίσκονται δίπλα δίπλα. Αυτό συμβαίνει γιατί επιλέγουν οι άνθρωποι της ταβέρνας να τους βάλουν κοντά και σε περίοπτη θέση, ώστε να βλέπουν οι περαστικοί ότι την επιλέγουν και να μπαίνουν να δουν. Κάποιοι θα σου πουν ότι τα υπόλοιπα τραπέζια είναι κρατημένα και έχουν τυχαία δύο ελεύθερα, που τυχαία βρίσκονται δίπλα στα ήδη καλυμμένα τραπέζια.

4. Οι σπιτικές συνταγές ή συνταγές της γιαγιάς. Αν ακούς τη λέξη σπιτικό, σου τρέχουν τα σάλια. Αν είναι και από τα χέρια της γιαγιάς επίσης. Μόνο που μετά από βόλτα που έκανες στο μαγαζί, δεν είδες καμία γιαγιά στην κουζίνα. Το κατάστημα δεν σε κορόιδεψε. Είπε ότι η συνταγή είναι της γιαγιάς, όχι το χέρι που θα φτιάξει το φαγητό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ολοι διαμαρτυρόμαστε για τις πανάκριβες τιμές στις ταβέρνες σε όλη σχεδόν τη χώρα (και είναι αλήθεια) αλλά σχεδόν κάθε μέρα στους καλοκαιρινούς μήνες όλες σχεδόν οι ταβέρνες είναι γεμάτες από…. ελληνάρες σαπιοκοιλιάδες με εξίσου χοντρές συνοδούς ή κάτι κωλόγριες, που τρώνε και πίνουν καλά, μέχρι σκασμού… Δηλαδή, 80-100 ευρώ το ελάχιστο κατά παρέα και τουλάχιστον μια-δύο φορές κάθε βδομάδα.
    Όμως, μετά, την επόμενη μέρα, βλέπουμε τους ίδιους λουκούλειους αρχοντοφαγάδες, να διαμαρτύρονται (με την κοιλιά βέβαια διαρκώς γεμάτη), δημόσια για τα μνημόνια, για τα ΦΠΑ του τσόγλανου και για το κόψιμο της…. σύνταξης που τους κάνουν.
    Τι συμβαίνει τελικά σε αυτόν τον τόπο; Ποια είναι η αλήθεια; Πού τα βρίσκουν τόσα εκατοστάρικα, να τα πετάνε για την πλάκα τους σε ταβέρνες, σαπιοκρέατα και διασκεδάσεις;
    Πού και πώς βρίσκουν κάποιοι τα λεφτά του Μήδα…. που δεν τελειώνουν ποτέ και που δεν προφταίνουν να πηγαίνουν σε σπαλομπριτζόλες, κρασιά και ατέλειωτη κρεο-μεθο-φαγοποσία, μέρα-νύχτα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επί 365 μέρες το χρόνο;
    Γιατί μόνο στην Ελλάδα το μοναδικό μαγαζί που δεν έχει κλείσει ποτέ είναι…. η ταβέρνα (άντε και η καφετέρια) -παρά μόνον όταν κουραστεί από την πολλή κίνηση και την κλείσει ο…. ίδιος ο ταβερνιάρης γιατί κουράστηκε;
    Tελικά….. λεφτά υπάρχουν (στη μαύρη), αλλά δεν υπάρχουν (στην άσπρη εργασία); Λέω εγώ τώρα…

  2. αυτην την λαμογια με τα ποτα την κανουν χειμωνα καλοκαιρι. και μαλιστα ΗΔΗ ΑΝΟΙΓΜΕΝΑ

  3. Ρε παιδια βλεπω καλα; Στο κειμενο παραπανω αναγραφεται «14€ καλαμαρακια» & «12€ μπριζολα»;
    Πριν λιγες ημερες γυρισα απο διακοπες στην Πιερια …ξενοδοχειο πανω στο κυμα και οι ψαροταβερνες ειχαν 6€ τα καλαμαρια και τα μυδια και 7€ την σπαλομπριζολα !
    Οποιος δινει τοσα λεφτα για να φαει απλα και φθηνα φαγητα οπως τα καλαμαρια και οι μπριζολες …πρεπει να’ναι πολυ μαλακας!

  4. ιστορια οπως την ακουσα πριν χρονια…μεγαλη παρεα καθεται σε παραλιακη ψαροταβερνα και αφου παραγγελνει βγαινει ο ιδιοκτητης με την τσιπουρα να την ζυγισει μπροστα τους,αφου παιρνει την εγκριση επιστρεφει μεσα στο μαγαζι και μετα απο λιγο ενας απο την παρεα καθως πηγαινει τουαλετα και περναει εξω απο την κουζινα ακουει τον ιδιοκτητη να λεει στη γυναικα που θα ετοιμαζε το ψαρι για ψησιμο.. «μην ξεχασεις να βγαλεις το πειρο»…ο πελατης αφου συμπερανε οτι το ψαρι κατα το ζυγισμα ειχε στο εσωτερικο του βαριδι ακολουθησε επεισοδιο και φυσικα η παρεα αποχωρησε.

Comments are closed.