Τα Δεκεμβριανά του 1944 με τα φρικτά εγκλήματα του ΕΑΜ

Κοινοποίηση:
unnamed

Τον Δεκέμβριο του 1944 («ματωμένος» Δεκέμβρης) το ΚΚΕ εξαπολύει, εννοείται με την ώθηση και βοήθεια ξένων συμφερόντων, επίθεση κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος (έτσι νόμιζαν, τρομάρα τους…).  

Χάριν της Ιστορικής Αλήθειας λοιπόν, ας αναφέρουμε τα παρακάτω γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα και τα οποία είναι πέραν κάθε αμφισβητήσεως:
 
– Υπογράφτηκαν σύμφωνα «συναδέλφωσης» μεταξύ του ΚΚΕ και των Βουλγάρων,  που είχαν ήδη γίνει «κόκκινοι», όπου Θράκη και Μακεδονία παραδίδονται στην Κομμουνιστική Βουλγαρία, ενώ στίφη του Ε.Λ.Α.Σ. εξόντωναν με φρικιαστικό τρόπο τους Έλληνες αμάχους.
 
 – Με την συμφωνία συνεργασίας Γερμανών και Βουλγάρων, τα Γερμανικά στρατεύματα, φορώντας κόκκινα μαντήλια και με το σοβιετικό έμβλημα,  υποχωρούσαν προς Βορράν υπό την προστασία μάλιστα των ανδρών του Ε.Λ.Α.Σ.
 
– Ο Ε.Λ.Α.Σ. εξαπολύει επίθεση κατά της Αθήνας με όλμους και πολυβόλα, ενώ λαμβάνουν χώρα φρικιαστικά και σαδιστικά εγκλήματα κατά των Εθνικών Δυνάμεων, όπως της Αστυνομίας Πόλεων, του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας, εθνικών οργανώσεων και συμμαχικών δυνάμεων, και φυσικά, εναντίων χιλιάδων αθώων αμάχων.  Ο απολογισμός: 15.686 νεκροί μόνο σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ ακολουθούν μαζικές εκτελέσεις αθώων πολιτών που φτάνουν τις 10.000.
 
– Οι υλικές ζημιές, μετά μάλιστα από τα καταραμένα χρόνια της Γερμανικής κατοχής, είναι ανυπολόγιστες σε εργοστάσια και οικοδομές που μεταβλήθηκαν σε ερείπια.
 
– Εξαιτίας του κινήματος του Κ.Κ.Ε., χάθηκε τότε η διεκδίκηση των πανάρχαιων ελληνικών εδαφών της Βορείου Ηπείρου μας.
 
– Οι τρισάθλιοι και βάρβαροι κομμουνιστές έφτασαν μάλιστα στο σημείο που, εκτός του Μοροζίνη, ουδείς άλλος βάρβαρος έφτασε.  Στο να θελήσουν να τινάξουν στον αέρα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα!!!  Ναι, καταγεγραμμένο ιστορικά από τους ίδιους τους κομμουνιστές.  Τελευταία στιγμή όμως ένα καπετάνιος Κοσμάς (του Ε.Λ.Α.Σ.) μετανόησε για αυτήν την αποτροπιαστική προσπάθεια και έτσι σώθηκε το μνημείο.
 
Η δράση ευτυχώς των Εθνικών Δυνάμεων και η θυσία της Ελληνικής Χωροφυλακής καθώς και του Ελληνικού Στρατού, απέτρεψε τα χειρότερα και σταμάτησε τα σχέδια του Κ.Κ.Ε. για κατάληψη της εξουσίας.  Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης, τελείται Ιερό Μνημόσυνο της 3ης Δεκεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, για τους Ηρωικούς πεσόντες εκείνης της αποφράδας εποχής.
 
Αιώνια η μνήμη τους και αιώνια η ευγνωμοσύνη του Ελληνικού Έθνους.
 
* Από την εφημερίδα “Εστία” και το άρθρο του Δημοσιογράφου κ. Διονυσίου Βουλγαρόπουλου
 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: