Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight

Κοινοποίηση:
COVER

Είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο γράφοντας για τον gay αδερφό του καλώντας τους Ιρλανδούς να ψηφίσουν υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Colin Farrell χωρίς να φοβηθεί την δημόσια εικόνα του, τάχτηκε υπέρ του γάμου των gayζευγαριών, ορμώμενος από την απεριόριστη αγάπη που έχει για τον μεγάλο του gay αδελφό.

Με μια τρυφερή και συγκινητική επιστολή που δημοσιεύτηκε στην Sunday World, ο Κόλιν Φάρελ εξομολογήθηκε την ιστορία του gay αδερφού του, καλώντας τους Ιρλανδούς να ψηφίσουν υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Στην επιστολή διηγήθηκε ότι ήταν γύρω στα 12 όταν ανακάλυψε με έκπληξη και περιέργεια ότι ο αδερφός του δεν είχε τις ίδιες σεξουαλικές αναζητήσεις με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. «Ένιωσα περιέργεια γιατί ήταν διαφορετικό από ό,τι ήξερα μέχρι τότε. Δεν μου φάνηκε όμως αφύσικο. Απλώς ήξερα ότι στον αδερφό μου αρέσουν τα αγόρια. Και επαναλαμβάνω, δεν μου φάνηκε αφύσικο».

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

«Ο αδερφός μου Ιμον» συνεχίζει στο γράμμα του «δεν διάλεξε να είναι ομοφυλόφιλος. Διάλεξε να φορά eyeliner στο σχολείο, κι αυτό οδήγησε στο να δέχεται καθημερινό βασανιστικό bullying στα χέρια των συμμαθητών του. Ήταν όμως πάντα περήφανος για τον εαυτό του. Ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι τον περιγελούσαν, χρησιμοποιούσε την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του ως όπλο απέναντι στη σκληρότητά τους.

Δεν ξέρω πού είναι σήμερα αυτά τα παιδιά που τον βασάνιζαν και τον χτυπούσαν καθημερινά. Ίσως κάποιοι από αυτούς να έχουν βρει τη γαλήνη και να έχουν ξεχάσει το οδυνηρό παρελθόν. Ξέρω όμως πού είναι ο αδερφός μου. Είναι στο σπίτι του στο Δουβλίνο και ζει ειρηνικά κι αγαπημένα με τον σύζυγό του εδώ και χρόνια. Είναι το υγιέστερο και πιο ευτυχισμένο ζευγάρι που γνωρίζω. Μόνο που χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέχρι τον Καναδά, για να μπορέσουν να κάνουν το γάμο τους.

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

Γι’ αυτό το θέμα για μένα είναι προσωπικό. Το γεγονός ότι ο αδερφός μου αναγκάστηκε να φύγει από την Ιρλανδία για να πραγματοποιήσει το γάμο του είναι παράλογο. Καιρός να κάνουμε το σωστό. Να ψηφίσουμε ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές. Πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ιστορία; Όχι μόνο προσωπική, αλλά οικογενειακή, κοινωνική, παγκόσμια. Ας το κάνουμε…».

Ο Colin James Farrell γεννήθηκε στην περιοχή Castleknock του Δουβλίνου στις 31 Μαρτίου 1976. Ο πατέρας του Colin, Eamon και ο θείος του, ήταν ποδοσφαιριστές και αγωνίζονταν για την Shamrock Rovers, η οποία τη δεκαετία του 60′ ήταν η κορυφαία ομάδα της Ιρλανδίας. Ο Colin ήταν ο νεαρότερος από τα τέσσερα αδέλφια. Σήμερα ο αδελφός του διατηρεί σχολή καλών τεχνών στο Δουβλίνο ενώ οι δύο του αδερφές έχουν εμφανιστεί σε παραγωγές ταινιών του.

Ο πρώτος του μεγάλος ερωτάς ήταν η Marilyn Monroe αιτία μια μεγάλη αφίσα που είχε στολίσει η μικρότερη αδερφή του στο δωμάτιο τους. Ο Colin τότε παρακολουθούσε και μαθήματα χορού όμως η φιλοδοξία του ήταν να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στο ποδόσφαιρο. Οι γονείς του τον έστειλαν σε πολύ καλό και ακριβό ιδιωτικό σχολείο στο Castleknock College προκειμένου να τον βάλουν στο σωστό δρόμο. Όμως το διάβασμα συνέχιζε να είναι λιγότερο διασκεδαστικό από το κάπνισμα, το ποτό, και το κυνήγι κοριτσιών. Ήταν πολύ κακός μαθητής και άτακτο αγόρι. Πιάστηκε πολλές φορές να κλέβει τσιγάρα, να καπνίζει τσιγαριλίκια και αργότερα να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα.

Tip: Πέρυσι, στις 5 Ιουλίου ο μπαμπάς Farrell παντρεύτηκε στα 73 του, στην Λεμεσό της Κύπρου, όπου παραβρέθηκε και ο Colin.

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

Τα δύο αδέλφια με την μητέρα τους

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

Ο Eamon Farrell με τον σύζυγο του

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

Ο Colin με τις δύο αδελφές του

Τα αδέλφια Farrell: Ο gay και ο straight, COLIN FARRELL, GAY BROTHER, nikosonline.gr

NIKOSONLINE.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: