Σκληρές αποφάσεις..
Αν προσπαθήσει κανείς να αποκωδικοποιήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει καθημερινά αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους και το τι μπορεί να γίνει για μειωθεί, τότε δεν έχει και πολλές επιλογές για να καταλήξει ο συλλογισμός του! Το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα, αν θέλει να δει φως στην άκρη του τούνελ, θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές της και στη συνέχεια αυτοί να αποφασίσουν με ειλικρίνεια για το τι μέλι γενέσθαι!!
Στις δύο επιλογές που έχει η ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – να ληφθούν από τώρα μέτρα για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησής του, όταν αυτό θα φθάσει μελλοντικά σε υψηλά επίπεδα, ή να δοθεί υπόσχεση για τη λήψη των μέτρων αυτών στο μέλλον – αναφέρεται ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε στην Wall Street Journal.
Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, την οποία έχει υποσχεθεί, και να καλύψει τα κενά στον προϋπολογισμό της, πριν οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ αρχίσουν τη συζήτηση για το χρέος της.
Ο ίδιος είπε ότι οι προτάσεις για το συνταξιοδοτικό που υπέβαλε η Ελλάδα αυτό τον μήνα υπολείπονται των απαιτήσεων των πιστωτών. «Έχουν βάλει στο τραπέζι μία σοβαρή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμη», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε: «Η μία επιλογή είναι ότι απλά θα δώσουμε μία αμοιβαία υπόσχεση. Οι Έλληνες θα υποσχεθούν στους Ευρωπαίους εταίρους τους ότι θα διατηρήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα, με άλλα λόγια να έχουν έναν καλό προϋπολογισμό. Και εμείς θα υποσχεθούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε αυτά τα υψηλά επίπεδα (σ.σ.: στην εξυπηρέτηση του χρέους) στο μέλλον», προσθέτοντας: «Αυτή θα ήταν πραγματικά μία εύλογη λύση, επειδή το πρώτο υψηλό επίπεδο θα είναι σε 10 ή 15 χρόνια και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το μέγεθός του».
Εναλλακτικά, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να προσπαθήσει να υπολογίσει τώρα τα μέτρα που θα απαιτούνταν και να λάβει άμεσα δράση για να μειωθούν τα υψηλά επίπεδα των πληρωμών (για την εξυπηρέτηση του χρέους), σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους θα εξαρτηθεί από το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.
Η μοναδική λύση. Μονομερής διαγραφή και έξοδος από την καμόρα της ευρωζώνης-Ε.Ε. Όλα τα άλλα για τους δελαπατρήδιδες των «οικονομικών».
μερικες ακομα λυσεις!!
balance imports exports. to import or export you need a licence. If someone exports can sell the rights to import to an importer!! the tourism will be the surplus!!
καταργιση χρηματος. συναλαγες μονο με καρτες. φορολογιση 20% σε καθε συναλαγη με της τραπεζες σαν μεσαζοντες. αν καποιος δεν εχει μηχανημα για την συναλαγη μπορει να κανει την συναλαγη σε οποιο δηποτε δημοσιο καταστημα η τραπεζα. Καταργηση εφοριας λογιστων, κλπ. εγγληματικοτητα στο 0% μιας και δεν θα μπορουν να κλεψουν η να συναλαγουν χωρις νομιμοτητα!!
το ποσοστο 20% μπορει να μειραστει για υγεια, αμυνα, κοινωνικα .
τοπικη αυτοδοιηκηση. τοπικα εξοδα να μοιραζονται ανα οικια και επιχηριση.
Για να καταλάβουμε, η φορολόγηση 20% σε κάθε συναλλαγή που αναφέρεις είναι πλέον του ΦΠΑ… δηλαδή ένα προϊόν που κοστίζει 100 € συν ΦΠΑ 123 € θα έχει και 20% επιπλέον φόρο???