Σύλληψη 10 μελών του Ρουβίκωνα για το «ντου» στο Δημαρχείο της Τήνου

Κοινοποίηση:
dimarxeio-tinou-768x463

“Χειροπέδες” σε 10 μέλη του Ρουβίκωνα πέρασε η Ελληνική Αστυνομία, μετά το “ντου” που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (10.052018) στο δημαρχείο της Τήνου.
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και κατόπιν αποχώρησαν. Ύστερα από μήνυση του Δημάρχου Γιάννη Σιώτου, 10 μέλη εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από λιμενικό και αστυνομία.

Σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η νέα «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τροχαίο με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου.

«Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο» δηλώνουν απειλητικά τα μέλη της ομάδας.

Κατά την αναχώρηση τους από το νησί της Τήνου, έγινε η προσαγωγή τους από στελέχη της λιμενικής και της αστυνομικής αρχή του νησιού. Τέλος, να αναφέρουμε πως συνολικά πρόκειται για έντεκα άτομα. Στο Αστυνομικό τμήμα έχουν φτάσει και πολίτες του νησιού που δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στα μέλη του «Ρουβίκωνα»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: