Σόιμπλε: Δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο συζήτησης για την Ελλάδα στην Μπούντεσταγκ

Κοινοποίηση:
σοιμπλε

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑRD ότι δε διστάζει να τεθεί στη διάθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δόση για την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε, πάντως, ότι δεν έχει την εντύπωση ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής ή μη του Διεθνούς Νομισαντικου Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως δεν βλέπει τον λόγο να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ). Οι επικριτές του, όμως, θεωρούν ότι θέλει να αποφύγει το θέμα, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARD

Προτιμάει μια συμμαχία με Φιλελεύθερους

«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU)», δηλώνει ευθέως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη», τονίζει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε δεν παραλείπει να επικρίνει σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την Καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: