«Σφαλιάρα» του Μοσκοβισί στον Τσίπρα για το χρέος!

Κοινοποίηση:
k6

Κόλαφο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποτελεί η απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί για το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με την οποία, κανένα μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέτρο ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους δεν πρόκειται να ληφθεί πριν το καλοκαίρι του 2018. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών εκθέτει τον Έλληνα πρωθυπουργό που, στις 24 Οκτωβρίου 2016, είχε δηλώσει ότι «οι πιστωτές μας οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους έως το τέλος του 2016».

Ταυτόχρονα, στην ίδια απάντηση, ο Μοσκοβισί αφήνει ανοιχτά τα εφιαλτικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, η όποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, θα συνοδεύεται από ένα 4ο Μνημόνιο!

Ο  Μοσκοβισί «γύρισε το ρολόι» πίσω στο Eurogroup της 25.5.2016, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο μεσοδιάστημα, σημειώνοντας ότι, «Στις 25 Μαΐου 2016, το Eurogroup ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα κατά του χρέους για την Ελλάδα» και τόνισε ότι, «το Eurogroup προτίθεται να εφαρμόσει πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα μετά την επιτυχή εφαρμογή του μνημονίου (σ.σ. δηλαδή το καλοκαίρι του 2018).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: