Συρία: Σε πλήρη ετοιμότητα ο συριακός στρατός ενόψει πιθανών πληγμάτων

Κοινοποίηση:
syria_tourkos1-768x497

Σε πλήρη ετοιμότητα σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ενώ έχουν εγκαταλείψει και κάποιες από τις θέσεις τους εν αναμονή πιθανών πληγμάτων από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου ο συριακός στρατός βρίσκεται σε επαγρύπνηση σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια, τις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Δαμασκό και τα περίχωρά της, τη Χομς και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Λαττάκειας και της Ταρτούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Ντέιρ αλ Ζορ, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εκκενώνουν τα βασικά στρατιωτικά σημεία ελέγχου.

Oι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας είναι δραματικές, με τις ΗΠΑ να διαμηνύουν, έχοντας στο πλευρό τους και τη Γαλλία, ότι θα υπάρξει «σθεναρή απάντηση» στην καταγγελλόμενη επίθεση του καθεστώτος Άσαντ στην επαρχία Γούτα, στην οποία φέρεται να έγινε χρήση χημικών και να σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε πως πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα πάρουν αποφάσεις για την πιθανολογούμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς της Ουάσινγκτον. Μάλιστα τόνισε πως η χώρα του έχει πολλές στρατιωτικές επιλογές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η αμερικανίδα πρέσβης Νίκι Χέιλι ζήτησε να διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας επί του αμερικανικού σχεδίου που προβλέπει την έναρξη νέας έρευνας για το ποιος ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαψεύδει ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, με τον πρεσβευτή της χώρας στον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: