Συννεφιά και βροχές σήμερα Παρασκευή 20/3/2015

Κοινοποίηση:
broxi_g_13

Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές… χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια. Τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: