Η τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης, Σοζιού, με σημερινό της δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1942 υπήρχε όρος που ανέφερε ότι το Μαράθι είναι τουρκικό!
Τέλος, σήμερα αναμένεται και η περίφημη εκτόξευση του τουρκικου κατασκοπευτικού δορυφόρου Gokturk-1 παρουσία του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος από το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.
Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο! Μάλιστα ο δορυφόρος έχει δυνατότητα να κάνει μια ολόκληρη περιστροφή της γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά γεγονός που τον καθιστά ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των Τούρκων καθώς μπορεί να διαβιβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τις εξελίξεις όπου επιλέγει το τουρκικό επιτελείο, αφήνοντας ελάχιστα κενά μέσα στην ημέρα.