Αναταραχή προκλήθηκε στο νησί της Σαντορίνης, όταν ένας Γάλλος τουρίστας εντόπισε ανθρώπινα οστά στη θέση Σκάρος έξω από το Ημεροβίγλι.
Ο τουρίστας έκανε πεζοπορία σε ένα σημείο που συνήθως δεν περιπατητές γιατί υπάρχει απαγορευτική κορδέλα λόγω κατολισθήσεων που σημειώνονται εκεί.
Εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς μέσα στα βράχια εντόπισε απομεινάρια από ανθρώπινα οστά!
Ο σοκαρισμένος τουρίστας έβγαλε φωτογραφίες τα ευρήματά του και τις έστειλε σε έναν ντόπιο κάτοικο του νησιού τον οποίο είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του.
Ο Σαντορινιός μάρτυρας μετέβη στον τόπο και μετά από πεζοπορία στο δύσβατο σημείο, είδε τον σκελετό και όταν σιγουρεύτηκε ότι επρόκειτο για ανθρώπινα οστά και δόντια ειδοποίησε άμεσα τις αστυνομικές αρχές του νησιού.
Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι τα οστά είναι ανθρώπινα αλλά δεν «μιλούν» για πρόσφατο θάνατο. Η Ασφάλεια της Σαντορίνης έστειλε το μακάβριο εύρημα σε ανθρωπολόγο στην Αθήνα για να αποφανθεί για το χρόνο θανάτου αλλά και για τα αίτια.
Σημειώνεται ότι επικρατούσε η αντίληψη ότι τα οστά ανήκουν στον δολοφονημένο Τάκη Βαζακόπουλο, ο οποίος εδώ και καιρό θεωρείται αγνοούμενος.
Οι Αξιωματικοί πιθανολογούν ότι δεν πρόκειται για τον αγνοούμενο νέο, αλλά για κάποιον άλλο και ερευνούν στα αρχεία τους για άτομα που εξαφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο νησί.