Συνελήφθη αρχιμαφιόζος της Νάπολι, με εμμονή…στα γυναικεία ρούχα !

Κοινοποίηση:
mafiosos_681_355

Ο περιβόητος μαφιόζος της Ιταλίας Άλντο Τζιόντα, γνωστός με το ψευδώνυμο “ο ποιητής” έπεσε τελικά στα χέρια της αστυνομίας το Σάββατο, την ώρα που προσπαθούσε ντυμένος γυναίκα να… επιβιβαστεί σε καράβι από τη Σικελία με προορισμό τη Μάλτα.

Ο μαφιόζος ήταν ο επικεφαλής της ιδιαίτερα επικίνδυνης συμμορίας της Νάπολι και η δράση της είχε επεκταθεί σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.

Γιός επίσης περιβόητου κακοποιού, ο Τζιόντα “κέρδισε” το ψευδώνυμο “ποιητής” όταν όντας στη φυλακή, το 2008, επικοινωνούσε με το γιό του με… ποιήματα.

Η πρωτότυπη αυτή επικοινωνία με το γιό του ενέπνευσε και καλλιτέχνες της Ιταλίας που συνέθεσαν τραγούδια που υμνούσαν τον ηρωϊσμό, την επιμονή και τη διαρκή μάχη για ελευθερία.

Να σημειωθεί ότι μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας επί σειρά ετών συντηρούσαν τη φήμη ότι ο μαφιόζος είχε… αδυναμία στα γυναικά ρούχα, ενώ πιθανότατα αυτό ήταν που τον κρατούσε μέχρι το περασμένο Σάββατο εκτός φυλακής, καθώς φαίνεται να έχει διαφύγει της σύλληψης πολλές φορές στο παρελθόν, ντυμένος γυναίκα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: