Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων καθώς και για κλοπές από εταιρείες, οικίες και σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές των Μεσογείων Αττικής

Κοινοποίηση:
αστυνομια-1

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 24-10-2017 στο Μαρκόπουλο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 29 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, αλυσίδα λαιμού από διερχόμενη πεζή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Μαρκοπούλου, οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε διερχόμενους ηλικιωμένους καθώς και κλοπές στα Μεσόγαια Αττικής.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών στην Κερατέα και στο Μαρκόπουλο, όπου τα θύματα αναγνώρισαν τον 29χρονο ως τον δράστη της σε βάρος τους ληστείας καθώς και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από εταιρείες, οικίες και σταθμευμένα οχήματα στις περιοχές Μαρκόπουλου, Κερατέας, Κορωπίου και Λαγονησίου.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 29χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: