Συναγερμός στη Γαλλία από τις απειλές των τζιχαντιστών! – “Σκοτώστε άθλιους και βρωμερούς Γάλλους…”

Κοινοποίηση:
suria-irak-oi-tzixantistes-sti-raka

Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη, από τζιχαντιστές στην Αλγερία, ενώ την ίδια ώρα τo υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της που ζουν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν χώρες του εξωτερικού. Είχε προηγηθεί μήνυμα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση στο οποίο τους καλούν να σκοτώνουν πολίτες των χωρών αυτών, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους.

«Σκοτώστε έναν Γάλλο»

Σημειώνεται ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάλεσε την Δευτέρα τους μουσουλμάνους να σκοτώνουν πολίτες, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών που έχουν συγκροτήσει το διεθνή συνασπισμό που έχει ως στόχο να πολεμήσει την εξτρεμιστική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή έναν Ευρωπαίο άπιστο, κυρίως άθλιους και βρωμερούς Γάλλους, ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.

«Η Γαλλία δεν φοβάται»

«Η Γαλλία δεν φοβάται» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Καταγγέλλοντας αυτήν την «υποκίνηση σε φόνο» ο υπουργός απάντησε επανειλημμένως: «Η Γαλλία δεν φοβάται».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που την απειλούν τρομοκράτες (…) η Γαλλία δεν φοβάται καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων των πολιτών της Γαλλίας ανεξάρτητα της καταγωγής τους ή της θρησκείας τους» και στην «επαγρύπνηση» των δυνάμεων επιβολής της τάξης που αποτελεί «την καλύτερη απάντηση».

Η απαγωγή

Όσον αφορά στην απαγωγή σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για έναν Γάλλος πολίτης 55 ετών ο οποίο απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Δευτέρα μια τρομοκρατική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διατείνεται ότι εμφανίζεται ο 55χρονος.

Ο άνδρας που μιλά στο βίντεο αυτό αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, έναν βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία κι απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Προς το παρόν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ταξιδιωτική οδηγία

Λίγο πριν έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε συστάσεις στις πρεσβείες της Γαλλίας «σε περίπου 30 χώρες» όπου κατοικούν ή διαμένουν Γάλλοι κυρίως στην περιοχή του Μάγρεμπ (βορειοδυτική-βόρεια Αφρική), τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Οι Γάλλοι που έχουν εγκατασταθεί στις χώρες που αναφέρονται έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο εγγύτερο προξενείο της Γαλλίας εάν δεν το έχουν ήδη κάνει. Οι Γάλλοι που επισκέπτονται τις περιοχές αυτές καλούνται να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους με το να εγγραφούν ηλεκτρονικά» μέσω του συστήματος Αριάν του υπουργείου, αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Κε ντ’ Ορσέ.

Στο Μάγρεμπ, η σύσταση αυτή αφορά κυρίως το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία. Οι χώρες όπως η Υεμένη, το Μάλι και άλλες που βρίσκονται στο Σαχέλ περιλαμβάνονται στις χώρες όπου οι Γάλλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τις συστάσεις αυτές, διευκρινίζει το υπουργείο.

Στον ιστότοπο του υπουργείο Εξωτερικών, για το Μαρόκο αναφέρεται ότι «δεδομένης της επέμβασης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από το διεθνή συνασπισμό, οι Γάλλοι που κατοικούν ή επισκέπτονται τη χώρα καλούνται να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους».

Στην Τυνησία η πρεσβεία της Γαλλίας απηύθυνε σήμερα συστάσεις στους πολίτες της να επιδεικνύουν «τη μέγιστη δυνατή σύνεση» εξαιτίας των απειλών του Ισλαμικού Κράτους.

«Μετά τις τελευταίες απειλές εναντίον των Γάλλων, η πρεσβεία καλεί στη μέγιστη δυνατή σύνεση και μια ενισχυμένη επαγρύπνηση», ανέφερε σύντομο μήνυμα κειμένου (SMS) που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα από τη διπλωματική αποστολή.

Η πρεσβεία δεν έχει κάνει καμία αναφορά για συγκεκριμένες απειλές εναντίον των συμφερόντων ή των Γάλλων πολιτών στην Τυνησία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: