ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
sinagermos

Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση απειλεί να παραλύσει το σύστημα υγείας της Βρετανίας, επηρεάζοντας τα συστήματα νοσοκομείων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η επίθεση των χάκερ «χτύπησε» ταυτόχρονα τα πληροφοριακά συστήματα δεκάδων νοσοκομείων ανά την χώρα. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και η διοίκηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας NHS σε επίσημη ανακοίνωσή της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται τα συστήματα IT.

Στο μεταξύ, γιατροί από διάφορα μέρη της χώρας αναρτούν στα social media ανησυχητικές περιγραφές για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία που εργάζονται. «Όλα τα συστήματα στην κλινική μας έχουν πέσει…Λάβαμε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι οι υπολογιστές μας είναι υπό τον έλεγχο των χάκερ και ότι πρέπει να πληρώσουμε χρήματα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους».

Άλλοι γιατροί εμφανίζονται περισσότερο εξοργισμένοι, κατηγορώντας τους χακερ ότι «βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές καθυστερώντας τη φροντίδα επειγόντων περιστατικών», που παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία των οποίων το σύστημα λειτουργεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ενός κρατικού νοσοκομείου, η επίθεση των χάκερ έχει επηρεάσει σε μερικές περιπτώσεις και τα τηλεφωνικά συστήματα, ενώ ήδη λαμβάνονται μέτρα από τις επίσημες αρχές για την καταπολέμηση του προβλήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: