ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-Σε επιφυλακή η Σκόπελος για νέο κύμα κακοκαίριας

Κοινοποίηση:
skopelos1

Κλειστά και τα σχολεία της περιοχής

Αγώνα δρόμου για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών για να μην ξαναζήσουν στιγμές όπως αυτές τα ξημερώματα της Τετάρτης δίνουν οι αρχές στην Σκόπελο, φοβούμενοι, μάλιστα, και το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Η σημερινή εικόνα του νησιού, μια ημέρα μετά την νεροποντή που προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές, δεν θυμίζει σε τίποτα την συνηθισμένη καθημερινότητα της Σκοπέλου, αφού το αγροτικό δίκτυο είναι εντελώς κατεστραμμένο και πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή, πολλά μέρη του κεντρικού οδικού δικτύο έχουν ρήγματα και έχουν διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ ολοσχερώς έχουν καταστραφεί πολλά μαγαζιά στην Χώρα όπως εστιατόρια, τσιπουράδικα, ταχυμεταφορές, παντοπωλεία και μανάβικα.

Από χθες οι γερανοί συνεχίζουν την προσπάθεια απεγκατάστασης των αυτοκινήτων από τα ρήγματα του λιμανιού, την ώρα που η πυροσβεστική έχει σχεδόν ολοκληρώσει την άντληση υδάτων σε πάνω από 110 σπίτια και επιχειρήσεις.

Σήμερα στο νησί κατέφθασαν τόσο ο υπουργός μεταφορών, υποδομών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, οι οποίοι προήδρευσαν σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη και φορείς του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Δασαρχείου.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που τέθηκαν στην σύσκεψη είναι η άμεση επανόρθωση του οδικού δικτύου, τόσο του κεντρικού, όσο και του αγροτικού, καθώς

έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην πρόσβαση τόσο των πολιτών, όσο και των αγροτών.

Την ίδια ώρα, στο νησί έχουν σπεύσει μηχανικοί της Περιφέρειας, ενώ εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες του και μηχανικοί πολλών Δήμων και μέλη του Τεχνικού επιμελητηρίου.

Από το πρωί οι μηχανικοί είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της Σκοπέλου, καταγράφοντας τις ζημιές και δίνοντας κατευθύνσεις για την γρηγορότερη αποκατάστασή τους.

Τέλος, με απόφαση του Δήμου όλα τα σχολεία δεν άνοιξαν ούτε σήμερα, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: