Συνέντευξη με τον γιο του Καντάφι το 2011: «Η Λιβύη είναι σαν τα McDonalds για τις ΗΠΑ» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
kantafi

Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι καταδικάστηκε σε θανατική ποινή την Τρίτη μαζί με αρκετά άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης της χώρας.

Μετά τον θανατηφόρο σεισμό στην Αϊτή, ο δεύτερος γιος του Καντάφι οργάνωσε την παράδοση τόνων βοήθειας στο κατεστραμμένο νησιωτικό έθνος.
Ωστόσο, όλα αυτά ξεχάστηκαν όταν η Δύση αποφάσισε να στηρίξει τους ισλαμιστές επαναστάτες όταν η Αραβική Άνοιξη έφτασε στη Λιβύη.
Ωστόσο, ο γιος του Καντάφι εξαπλώθηκε στους πολιτικούς κύκλους της Γαλλίας, ένας από τους ενεργούς συμμετέχοντες στη στρατιωτική εκστρατεία, λέγοντας ότι η Λιβύη είχε χορηγήσει τη νικηφόρα προεδρική εκστρατεία του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2007.
Συνέχισε την αντι-δυτική ρητορική σε συνέντευξή του στην RT, λέγοντας ότι ήταν κακή ιδέα να προσπαθήσουμε να κάνουμε φίλους με την ΕΕ.

«Πολλές χώρες, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα μας είπαν ότι ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε, να σταματήσουμε να αναπτύσσουμε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να γίνουμε φιλικοί με τη Δύση. Το παράδειγμά μας σημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεται τη Δύση και να είναι πάντοτε σε επιφυλακή «, εξηγεί ο γιος του Καντάφι.

Ο Saif επίσης σύγκρινε τη Λιβύη με την αλυσίδα fast food της McDonalds:

«Το ΝΑΤΟ και οι αντάρτες – και οι δύο βρίσκονται σε βιασύνη. Θέλουν να τερματίσουν το συντομότερο δυνατό επειδή είναι πεινασμένοι. Είναι κουρασμένοι. Θέλουν να μοιραστούν το κέικ. Για αυτούς η Λιβύη είναι σαν το γρήγορο φαγητό, όπως το McDonald’s. Γρήγορα γιατί όλα πρέπει να είναι γρήγορα – γρήγορος πόλεμος. Γρήγορες αεροπορικές εταιρείες · Γρήγορες σφαίρες! Γρήγορη νίκη. Αλλά είμαστε πολύ υπομονετικοί επειδή είναι η χώρα μας «, δήλωσε ο Saif στην RT το 2011.

grothia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: