Συνέβη στην Κέρκυρα: Ιστορία διεθνούς απάτης με αίσιο τέλος

Κοινοποίηση:
wolf-of-wall-street200

Σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στο Courthouse News Service των Ην. Πολιτειών, διαβάζουμε έναν 34χρονο Τεξανό που καταδικάστηκε για μια υπόθεση οικονομικής απάτης.

Ο Christopher Blackwell διατηρούσε ένα σχήμα πυραμίδας για τις επιχειρήσεις του, και έπαιρνε λεφτά από ανυποψίαστα θύματα υποσχόμενος επενδύσεις και υψηλά κέρδη, που ποτέ δεν έρχονταν.

Ο Blackwell διεξήγαγε την εγκληματική δράση του από το 2007 ως τον Ιούνιο του 2011, συγκεντρώνοντας αρκετά εκατομμύρια δολλάρια για τον εαυτό του και τις απολαύσεις του.

Συνέβη στην Κέρκυρα: Ιστορία διεθνούς απάτης με αίσιο τέλος.Ο παρ’ ολίγον Λύκος της Wall Street (στη φωτό εδώ ο πρώτος διδάξας, Leonardo di Caprio, από την ταινία του Scorsese), παραδέχθηκε την ενοχή του στους δικαστές το 2012.

Ωστόσο, ο Τεξανός Blackwell κατόρθωσε και διέφυγε από τις Ην. Πολιτείες, αμέσως μετά την απαγγελία των κατηγοριών το 2012, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του για διαμονή στο νησί των Φαιάκων.

Στα 2 χρόνια που έμενε incognito στην Κέρκυρα, ο Blackwell καταζητούνταν από τις Ομοσπονδιακές Αρχές των Ην. Πολιτειών.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν συνέχιζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο νησί ή απλώς απολάμβανε τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας.

Πριν από λίγους μήνες, ο Τεξανός καταζητούμενος τελικά συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και εκδόθηκε στις Ην. Πολιτείες, όπου τώρα εκτίει την ποινή των 17 1/2 ετών φυλάκισης -και αποζημίωσης 8,6 εκατομμυρίων δολλαρίων.

corfuland.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: