Συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου την Δευτέρα

Κοινοποίηση:
473C739E671A15C06D4C1419F55037FE

Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου θα συναντηθούν αύριο στις 11:30 το πρωί στην οικία της εκπροσώπου του ΟΗΕ Λίζας Μπάτενχαϊμ για να ανασκοπήσουν την πορεία των συνομιλιών μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο κ. Αναστασιάδης θα παρουσιάσει έγγραφο στο οποίο θα καταγράφει τις αποκλίσεις της τουρκικής πλευράς από το κοινό ανακοινωθέν. Το ίδιο έγγραφο θα δώσει και στον Γ.Γ του ΟΗΕ με τον οποίο θα συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Η τουρκική πλευρά με δηλώσεις του διαπραγματευτή κ. Οζερσάι προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού και αυτό που απομένει είναι η διαδικασία του “πάρε – δώσε” και η διεθνής διάσκεψη.

Από τη πλευρά του ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής διαφωνεί με αυτή την προσέγγιση και δηλώνει ότι παραμένουν οι διαφορές σε βασικές πτυχές.

Την Κυριακή, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σύσκεψης με στενούς του συνεργάτες για να μελετήσουν το σύνολο των εξελίξεων που επηρεάζουν το Κυπριακό ώστε στην αυριανή συνάντηση να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε κάθε θέμα που θα εγερθεί από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: