ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη το Eurogroup! Νταισελμπλουμ:”ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ούτε σήμερα τη συμφωνία!”

Κοινοποίηση:
mesw-twitter-i-epibebaiwsi-gia-to-ektakto-eurogroup

Όσο κοντά βρίσκεται άλλο τόσο είναι μακριά αυτή η συμφωνία….

Τι έχει ειπωθεί μέχρι αυτή την ώρα ;

Μοσκοβισί: Είμαστε κοντά

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως οι δυο πλευρές είναι κοντά και πως υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις. Αλλά… «υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει. Θέλουμε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα είναι οικονομικά πιο αξιόπιστο, χρηματοοικονομικά πιο βιώσιμο και κοινωνικά πιο δίκαιο. Με καλή κοινή θέληση, η συμφωνία είναι πιθανή. Η συμφωνία είναι απαραίτητη. Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Η Κομισιόν τη θέλει», τόνισε.
Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε τίποτα σήμερα

Για… καλές ειδήσεις από την Αθήνα μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που διεμήνυσε προς όλους να μην περιμένουν σήμερα συμφωνία. «Αν σημειώσουμε πρόοδο στο περιεχόμενο του προγράμματος και τα επόμενα βήματα μετά θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος. Αλλά είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της συζήτησης. Το χρέος είναι μια συζήτηση που δεν είχαμε προηγουμένως, το μόνο που είχαμε ήταν η υπόσχεση πως εάν οι Έλληνες συμμορφώνονταν πλήρως και ακολουθούσαν το πρόγραμμα θα εξετάζαμε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Το πρώτο… μήνυμα ήρθε από τον Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος… γενικώς! «Η τρόικα έχει σημειώσει πρόοδο στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε «τα πράγματα στην Ελλάδα δεν δείχνουν τόσο απαισιόδοξα. Τα ελληνικά στοιχεία για το έλλειμμα ελέγχθηκαν από θεσμούς της ΕΕ».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: