Συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στη Λέσβο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
σεισμος

Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρίσα, το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ.

Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα.

Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν, αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!

Θρήνος για την 43χρονη μητέρα που εγκλωβιστηκε στα χαλάσματα

Η Ελένη Βαλελή, μητέρα δύο παιδιών καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού της, ενώ βρισκόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Οι προσπάθειες που ακολούθησαν για τον απεγκλωβισμό της δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, βυθίζοντας στο πένθος τον σύζυγο, τα παιδιά και τους στενούς συγγενείς της.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η 43χρονη ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους. Τα τελευταία χρόνια εκτελούσε αγροτικές εργασίες με τον σύζυγο και τον έναν της γιο και ήταν φύσει αισιόδοξη.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και το τελευταίο διάστημα φαινόταν να την κερδίζει. Ο χθεσινός σεισμός όμως της στέρησε τη ζωή και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη Λέσβο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το αναπάντεχο κακό. Κανείς δεν είχε λόγια παρηγοριάς για τους δικούς της ανθρώπους.

Οι φωνές του τραυματισμένου συζύγου της συγκλόνισαν τους πάντες: ”Σώστε την Ελένη” έλεγε στους διασώστες που τον πλησίαζαν για τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αργά. Ο ίδιος έχει τραυματιστεί σοβαρά και σήμερα θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού και  εκσφενδονίστηκε στο δρόμο από την ένταση της σεισμικής δόνησης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: