ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μητέρα της ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗΣ που ΠΑΡΕΣΥΡΕ ο ανεύθυνος πρώην ΥΠΟΥΡΓΟΣ και τον έβγαλε ΛΑΔΙ το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!

Κοινοποίηση:
tetrapligiki

«Ο Θεός θα τους κρίνει όλους», λέει με μεγάλο παράπονο… η 40χρονη Νάτεσντα Μέσκο, μητέρα της τετραπληγικής πλέον Εκατερίνα, συμπληρώνοντας ότι δεν εκπλήσετε από το γεγονός ότι στον υπαίτιο του ατυχήματος δεν επεβλήθη καμία απολύτως ποινή. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά οφείλω να πω ότι δεν με εκπλήσσει, διότι μάθαμε ότι ο κατηγορούμενος είναι σημαντικό πρόσωπο…».

Ενοχλημένη η μητέρα της Εκατερίνα αναφέρει ότι από εκείνη την τραγική ημέρα που καθήλωσε την κόρη της σε καροτσάκι «κανείς δεν έχει πάρει έστω ένα τηλέφωνο για να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη», ξεκαθαρίζοντας ότι η οικογένεια έχει λάβει χρηματική αποζημίωση, μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας του κατηγορουμένου, σύμφωνα με Κυπριακή ενημερωτική ιστοσελίδα.

Ωστόσο φαίνεται ακόμα περισσότερο ενοχλημένη και πικραμένη από την στάση που τήρησε η κυπριακή δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι με την ετυμηγορία της αδίκησε το παιδί της.

Βάσει της δικαστικής απόφασης που ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου 2014 και κατέχει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ο κατηγορούμενος, πρώην Υπουργός Εμπορίου, Τάκης Νέμιτσας, 84 ετών, κρίθηκε ένοχος, κατόπιν παραδοχής, ότι στις 23/7/2012 παραβίασε κόκκινο σήμα και κτύπησε την Εκατερίνα, ενώ αυτή διασταύρωνε δρόμο από διάβαση πεζών.

Η περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού της Εκατερίνα Μέσκο και της επακολουθείσασας μόνιμης βλάβης που υπέστη στην υγεία της, είναι μια εκ των 3 υποθέσεων που εμπλέκονται σημαίνονται και επιφανή πρόσωπα της Λεμεσού, με την Αστυνομία να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Νομική Υπηρεσία πριν από περίπου 2 εβδομάδες για τον τρόπο χειρισμού των εν λόγω υποθέσεων, καθώς διαφαίνεται ότι οι ποινές που επεβλήθησαν ήταν ιδιαίτερα ελαφρές.

Την περασμένη βδομάδα, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, μέσω επιστολών στη Νομική Υπηρεσία, ζήτησαν εξηγήσεις για τους χειρισμούς των δημόσιων κατηγόρων και για την επιβολή μικρών ή καθόλου ποινών σε τρεις υποθέσεις σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, μία εκ των οποίων είναι και η υπόθεση της Εκατερίνας. Τα άλλα δύο τροχαία δυστυχήματα ήταν θανατηφόρα. Και στις τρεις υποθέσεις κατηγορούμενοι ήταν επιφανείς πολίτες, η ίδια δικαστής και η ίδια δημόσια κατήγορος. Ασκήθηκε έφεση μόνο στη μία υπόθεση.

Η Γενική Εισαγγελία ζήτησε εκθέσεις γεγονότων από τους δημόσιους κατηγόρους και την Αστυνομία. Αργότερα ο Γενικός Εισαγγελέας εξέδωσε ανακοίνωση με τις διαπιστώσεις του.

“ΑΝΙΔΕΟ” ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας του Γενικού Εισαγγελέα αναφέρεται ότι στον φάκελο της υπόθεσης «δεν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο, μέχρι σήμερα, σε σχέση με την υγεία της (Εκατερίνας), ούτε αναφέρεται πουθενά ότι αυτή είναι τετραπληγική, όπως δημοσιεύτηκε». Για τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στην υγεία της ανήλικης δεν γίνεται καμιά αναφορά ούτε στο λεκτικό της δικαστικής απόφασης.

Έτσι η μητέρα επιλέγει να ενημερώσει την κυπριακή δικαιοσύνη, διαμέσου της «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ», ότι η κόρη της, από την ημέρα του δυστυχήματος, αντιμετωπίζει «πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας».

Χαρακτηριστικά η πονεμένη μητέρα αναφέρει ότι η οικογένειά της έχει «φάει με το κουτάλι» τα νοσοκομεία Κύπρου, Ρωσίας, Κίνας και Γερμανίας για θεραπείες.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Η σοβαρότητα της κατάστασης της Εκατερίνα Μέσκο τεκμηριώνεται εξάλλου και από τις ιατρικές γνωματεύσεις νοσοκομείων τόσο της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού.

Ο πατέρας της κοπέλας απέστειλε στην ‘Σ’ ιατρική γνωμάτευση ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2012 (δύο μέρες μετά το δυστύχημα), από γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γράφει ότι η Εκατερίνα εισήχθη στην εντατική με εγκεφαλική ζημιά. Η εφημερίδα εξίσου δημοσιεύει και ιατρική γνωμάτευση της κλινικής «Helios» στη Γερμανία, που φέρει ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2013, δηλαδή επτά μήνες μετά το δυστύχημα. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Εκατερίνα υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, σοβαρή μυϊκή αδυναμία στα τέσσερα άκρα (heavy tetraperasis).

Η μητέρα της Εκατερίνα ανέφερε ότι λόγω της «μόνιμης ζημιάς που υπέστη στον εγκέφαλο» η κόρη της παραμένει «καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι», «ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί» και με «μεγάλες δυσκολίες επικοινωνίας».

«Το κοριτσάκι μου είναι “φυτό”. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν μπορεί να μιλήσει και γενικώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια εμένα και του συζύγου μου. Για να μπορέσει να φάει, θα πρέπει να της λιώνω το φαγητό και την ταΐζω με το κουτάλι».

Η 40χρονη Νάτεσντα εν τέλει αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δουλειά της σε κομμωτήριο προκειμένου πλέον να αφοσιωθεί πλήρως στην ανήμπορη κόρη της που έμελλε να καθηλωθεί σε ηλικία μόλις 14 ετών από ένα υπερήλικα οδηγό που τύγχανε να είναι πρώην υπουργός…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: