Συγκλονίζει η γυναίκα του 52χρονου! «Θα σας σκοτώσουμε- Σκάσε, βούλωσέ το, κάντε ότι λέμε»

Κοινοποίηση:
Ôï óðßôé óôçí ÊçöéóéÜ üðïõ ôï ðñùÀ ôçò Ìåã. ÄåõôÝñáò 2 Áðñéëßïõ 2018, äýï Ýíïðëïé ëçóôÝò ðõñïâüëçóáí êáé ôñáõìÜôéóáí 52÷ñïíï åðé÷åéñçìáôßá, ï ïðïßïò êáé íïóçëåýåôáé óå êñßóéìç êáôÜóôáóç óôï íïóïêïìåßï "Ã. ÃåííçìáôÜò". Óýìöùíá ìå ðëçñïöïñßåò, ïé äñÜóôåò åéóÝâáëáí óôï óðßôé ôïõ åðé÷åéñçìáôßá, ëßãï ìåôÜ ôéò 5 ôá îçìåñþìáôá, åíþ åêåßíïò âñéóêüôáí ìÝóá ìáæß ìå ôç óýæõãü ôïõ êáé ôá äýï ðáéäéÜ ôïõ. ¼ôáí áíôéëÞöèçêå ôçí ðáñïõóßá ôùí ëçóôþí ï 52÷ñïíïò ðñïóðÜèçóå íá áíôéäñÜóåé êáé ôüôå åêåßíïé ôïí ðõñïâüëçóáí óôçí ðëÜôç êáé ôñÜðçêáí óå öõãÞ. 
(EUROKINISSI)

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, η σύζυγος και ο γιος τους μετά την εισβολή των ληστών στη μονοκατοικία τους στην Κηφισιά.

Η σύζυγος του επιχειρηματία στην πρώτη της κατάθεση για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας μπόρεσε, μέσα στο σοκ, να θυμηθεί όσα τους έλεγαν οι ληστές κατά την εισβολή τους στο υπνοδωμάτιο.

«Θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το. Μη φωνάζετε, Κάντε ότι λέμε», αυτές τις φράσεις επαναλάμβαναν οι ληστές.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν μία πρώτη έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της διπλανής κατοικίας που ανήκει στον αδερφό του επιχειρηματία, αλλά δεν φαίνεται να έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων, που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Παράλληλα πολλές είναι οι συζητήσεις για την ύπαρξη του σκύλου της οικογένειας, ο οποίος δε γάβγισε καν όταν οι ληστές μπήκαν στην κατοικία.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανώς στη νάρκωσή του με αναισθητικό σπρέι.
Τι κατέθεσε ο γιος και η οικιακή βοηθός

Ο 18χρονος μικρότερος γιος της οικογένειας, αλλά και η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες κατέθεσαν πως το μόνο που αντελήφθησαν ήταν η έντονη λογομαχία που είχε ο 52χρονος επιχειρηματίας με τους δράστες, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και επιθετικοί. Η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία, μπροστά στα μάτια της οποίας εξελίχθηκε η συμπλοκή του συζύγου της με τους δράστες δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις των δραστών και την αιματηρή συμπλοκή. Από την εξερεύνηση στον χώρο της συμπλοκής εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9ΜΜ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα βαλλιστικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια και να εξερευνηθούν για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Τι αναφέρουν οι ένστολοι για την αστυνόμευση

Οι ένστολοι συνδικαλιστές από την άλλη μιλούν για μεγάλη δέσμευση αστυνομικών δυνάμεων στη φύλαξη στόχων με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των περιπολιών σε γειτονιές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Κηφισιάς, χρησιμοποιούνται 100 αστυνομικοί όλο το 24ωρο, ως στατική δύναμη στη φύλαξη στόχων. Από τις συνολικά πέντε ομάδες ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούν σε 8 τομείς, παραπάνω από το 1/3 χρησιμοποιείται στην φύλαξη στόχων. Το 2016 σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής περιπολούσαν περίπου 600 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ σήμερα μετά βίας 400, αριθμός μειωμένος περίπου 30%, με το ποσοστό να ανεβαίνει ανάλογα με τις ανάγκες της στατικής φύλαξης.

Παράλληλα τα περισσότερα από τα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας της περιοχής κατά τη διάρκεια της νύχτας , είτε υπολειτουργούν, είτε είναι κλειστά! Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μόνο το 20%-30% των υπηρεσιών της Άμεσης Δράσης διατίθενται για περιπολίες και την πάταξη της εγκληματικότητας, το υπόλοιπο ποσοστό μένει ‘ακίνητο’ σε στόχους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: