Συγκινεί η πράξη νεαρού μπάρμαν από τη Θεσσαλονίκη – Θα δώσει το μεροκάματό του σε ίδρυμα

Κοινοποίηση:
mparman

Η ιστορία του Αναστάση Βυζιηνού είναι από αυτές που πρέπει να γίνονται και όχι να λέγονται. Κάπως σαν τη ρήση του θυμόσοφου λαού που μας προτρέπει να κάνουμε το καλό και να το ρίξουμε στο γιαλό.

Ο Αναστάσης Βυζιηνός, είναι 26 χρονών και κάνει τη δουλειά του μπάρμαν σε μπαρ της Βαλαωρίτου. Δουλεύει στη νύχτα από τα 16 του χρόνια κυνηγώντας το μεροκάματο. Σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσει από το ΤΕΙ Καβάλας.

Αν και τα χρήματα δεν του περισσεύουν σκέφτηκε πως υπάρχουν άλλοι που τα χρειάζονται περισσότερο. Αποφάσισε να δωρίσει ένα μεροκάματό του και τα μπουρμπουάρ δύο ημερών στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα».

Ο Αναστάσης δεν κάνει τον σπουδαίο όμως προσπαθεί να γίνει ο ίδιος η αφορμή. Από τη μέρα που «έχασε» τη μητέρα του, πριν δυο χρόνια, βλέπει τη ζωή αλλιώς, σύμφωνα με το thestival.

Χιλιάδες «Αναστάσηδες» τις ημέρες αυτές θα δώσουν από το υστέρημά τους σε εκείνους που δεν έχουν. Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή την απόφαση του Αναστάση για να τονιστεί η πράξη όλων των ανώνυμων δωρητών. Σαν μια αφύπνιση της συνείδησης εκείνων που ξέχασαν τον πλησίον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: