Στον Εισαγγελέα ο Γ. Σπανός για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Κοινοποίηση:
eteka

Λίγο πριν τις 19.00 μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Πειραιά ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο ίδιος, πάντως, κάνει λόγο για αυτόβουλη παρουσία στην Ασφάλεια και όχι κατόπιν σύλληψης, ενώ χαρακτηρίζει αστήρικτες τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο καυσίμων και εκφράζει τη βεβαιότητα πως θα λάμψει η αλήθεια. Η αστυνομία πάντως αποδίδει αρχηγικό ρόλο στον Γ. Σπανό και σε άλλα δύο άτομα.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται ακόμη ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένας ακόμη κρατικός υπάλληλος και μία συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος, οι οποίοι φέρονται να ενημέρωναν το κύκλωμα για τα σημεία, όπου θα γίνονταν έλεγχοι ποιότητας καυσίμων.

Έχουν συλληφθεί, επίσης, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων ενώ αναζητούνται ακόμα εννέα άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη εις βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Στον εισαγγελέα ο Γιώργος Σπανός και άλλα 15 άτομα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

ΑΡΧΗΓΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ – ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΦΩΤΟ)

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: