Στοιχεία φωτιά! Θεόδωρος Βενιάμης: Οι συνδικαλιστές φταίνε για την ανεργία των Ελλήνων ναυτικών !!!

Κοινοποίηση:
k4

Καταγγελία ότι οι συνδικαλιστές εμποδίζουν τους Έλληνες να δουλέψουν στα καράβια με μισθό 1.800 ευρώ έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιάμη, θα μπορούσαν 50.000 Έλληνες να βρουν δουλειά στα πλοία, αλλά οι συνδικαλιστές το μπλοκάρουν: «Να μας πει ο κ. Νταλακογιώργος πόσο έχει υπηρετήσει στα πλοία. Αν μπορέσει να βγάλει μια ανακοίνωση, να καταθέσει τη δική του προϋπηρεσία. Δεν μπορεί να μη δίνει κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα να κόβει το συνταγματικό δικαίωμα σε νεαρούς Έλληνες να βρουν δουλειά. Ας δει τι συμβαίνει στην ξηρά. Επάνω σε ένα πλοίο έχουμε 18 άτομα για κατώτερο πλήρωμα. Αν σήμερα σαν Έλληνες πλοιοκτήτες απορροφήσουμε στην αρχή 10 μετά 20 μετά 50 χιλιάδες.

«Δεν εκπροσωπεί την ποντοπόρο ναυτιλία ο κ. Νταλακογιώργος. Δεν έχει ναύτες το ελληνόκτητο βαπόρι! Μετά τη δεκαετία του 80 λόγω των τότε συνδικαλιστικών αιτημάτων, έπαψαν οι μισθοί των κατωτέρω πληρωμάτων να είναι ανταγωνιστικοί. Στο κατώτερο πλήρωμα ελάχιστοι πάνε. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε την ανταγωνιστικότητα. Η ΠΝΟ εκπροσωπεί και τη Διεθνή Ένωση Ναυτικών και ξέρει ποια μισθολόγια επικρατούν. Αυτά τα πληρώματα παίρνουν έχουν ένα μισθολόγιο, μια σύμβαση. Ο ναυτόπαις είναι περίπου στα 700-800 δολάρια. Ο ναύτης είναι 1.800 ευρώ, αυτό που πρέπει να ρωτήσετε είναι γιατί κάποιοι σαν τον κ. Νταλακογιώργο θέλουν και μπλοκάρουν στο όνομα συνδικαλιστικών αιτημάτων το δικαίωμα αυτών των παιδιών να φύγουν από τις καφετέριες και το αδιέξοδο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Υπαρχει ενας πινακας της ITF, μπορειτε να τον αναρτησετε. Αφορα την 8ωρη εργασια. Ο Φιλιππινεζος, ο Ουκρανος κλπ στο 8ωρο σταματουν και αν δεν τους πληρωσεις δεν κουνουν ουτε το δακτυλακι τους. Ο Ελληνας θα πρεπει να δουλευει και 24ωρο αν χρειαστει. Τα 700-800 (που τελικα ειναι αρκετα παραπανω) που αμοιβεται ενας φιλιππινεζος ποσα χρηματα ειναι στη χωρα του? Πολλα γιατι κανεις δεν παει στα βαπορια για την ψυχη της μανας του. Απλως τα νεα τζιμανια που εχουν μαζευτει στα ναυτιλιακα γραφεια για να κανουν τους καλους οικονομολογους, κανουν μελετες κ λενε ότι αν βαλουμε ξενους πχ φιλιππινεζους ή ουκρανους θα γλιτωσουμε πχ 50.000 ντολλαρς το βαπορι ετησιως (χρηματα βεβαια που θα επρεπε να καταβληθουν στο ΝΑΤ και στην Εφορια )και άρα στα 4 βαπορια 200.000 και αρα αφου σου κανω οικονομια δωσε σε εμενα γενναια αυξησουλα (συν το κομισιον που παίρνουν απο τα πρακτορεία των φιλιππινεζων). Διοτι αυτοι οι κυριοι νομιζουν ότι οι ναυτικοι κανουν δουλεια γραφειου 9-5 και μετα περναει το τραμ απο τον Ατλαντικο και παει τον ναυτικο στο σπιτι του. Καταλαβαινετε λοιπον ότι δεν ειναι μονο ο Νταλακογιωργος, παιζουν και άλλα. Οσο για την επισκευαστικη ζωνη που δεν είναι μονο το Περαμα και λιγα λετε.

  2. το εχετε χασει ετσι ; το προεδρο ελληνων εφοπλιστων ρε πηγατε και ρωτησατε αυτος τι περιμενατε να σας πει;
    Αν ειναι να παει ο Λαγος να καθαρισει για παρτη του, αλλα που να παει ο γοριλας εκει δεν εχει να κανει με ανυπερασπιστους μεταναστες.Κερατσινι εε Περαμα εε για ξεμυτιστε που στε τρεις και ο κουκος και τα λεμε.

  3. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε μπερδέψει τα πάντα.Ο συνδικαλισμός υποτίθεται θα βοηθούσε τον εργάτη,θα τον προστάτευε απέναντι σε εκμεταλλευτές εργοδότες,κτλ.Αντιθέτως,έμπλεξε τις αριστερές μπούρδες μέσα,τα κομματικά,τις απεργίες,και τελικά χαντάκωσε τους εργάτες και τις επιχειρήσεις μαζί.Πολλοί από αυτούς πληρώνονται και από το κράτος.Ουστ!

  4. Αυτοί οι ΣΚΑΤΑΔΕΣ του ΠΑΜΕ έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τα ΠΑΝΤΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ το Πέραμα και ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΌΤΙ έχει σχέση με καράβι!!!

    1. ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ 14 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΤΣΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ Η ΔΕ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ

Comments are closed.