ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επιμένει για εκλογές – Ποιους θα συναντήσει

Κοινοποίηση:
mitsotakis

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο

πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul και αύριο με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και με τον Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Pierre Moscovici.

Η παρουσία του κ.Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν Ευρωπαίους αξιωματούχους να προειδοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα να μην παίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών στις διαπραγματεύσεις για να μην προκαλέσει αναστάτωση στην Ευρώπη.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα στον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αναγάγει τις πρόωρες εκλογές σε βασικό του πολιτικό αφήγημα και αίτημα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ να συζητήσει το θέμα αυτό με τους Ευρωπαίους και να αναπτύξει τα επιχειρήματα του για την αναγκαιότητα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο. Είναι η λύση στο πρόβλημα του τόπου», ανέφερε μιλώντας χθες στο Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως οι κάλπες είναι λύση γιατί «σε αντίθεση με το τι έγινε το 2015, σήμερα υπάρχει μια ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη, έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου».

Αυτό το μήνυμα αναμένεται να μεταφέρει στις Βρυξέλλες ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι εκλογές πρέπει να γίνουν για να μπορέσουν να περάσουν και οι μεταρρυθμίσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: