Πανηγυρική επιστροφή των ορθοδόξων κειμηλίων
Έλληνες εθελοντές βρίσκονται στην Συρία όπου και πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών του YPG εναντίον των ισλαμιστών του ISIL στην προσπάθεια να ανακοπεί η ισλαμική λαίλαπα που τροφοδοτήθηκε και τροφοδοτείται από την Τουρκία,το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και τις χώρες της Δύσης, προκειμένου να ανατραπεί ο Σύρος πρόεδρος Μ.Άσαντ.
Οι Έλληνες μαχητές έχουν πάει εκεί για να προστατέψουν την Ελληνορθοδοξία που κινδυνεύει από τον ισλαμικό τρόμο. Το YPG έχει δραστηριοποιηθεί στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Χαλέπι, και Έλληνες μαχητές συμμετέχουν στις επιθέσεις κατά ισλαμικών στόχων. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, σε σχετική αναφορά του, επισημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, περίπου 400 ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στην κουρδική Λαϊκή Μονάδα Άμυνας (YPG) στη Συρία και πολεμούν τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, έχοντας σχηματίσει μια ιδιότυπη Διεθνή Ταξιαρχία.
Οι Κούρδοι της ομάδας αυτής έχουν στρατολογήσει πολλούς ξένους μαχητές, μέσα από το Facebook, ήδη, από το περασμένο έτος, σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα. Όπως διαβαζουμε στο DEFENCENET.GR Οι νεοσύλλεκτοι προέρχονται από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη βόρεια και νότια Αμερική, καθώς επίσης στην YPG έχουν ενταχθεί Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν.
To Υπουργείο Άμυνας του Λιβάνου δια των εκπροσώπων του παραδίδει καμπάνες εικόνες θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν λαφυραγωγήσει οι τζιχαντιστές και οι φίλοι τους οι μετριοπαθείς από την Maaloula παρουσία του διοικητή του Στρατού στρατηγού Jean Kahwagi και του επικεφαλή της υπηρεσίας πληροφοριών ΓΤαξίαρχου Edmond Fadel.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Κ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ Κ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ