Στελέχη του Τραμπ αποκάλυψαν ότι ο Τράμπ έδωσε πληροφορίες στη Ρωσία για το ISIS (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
τραμπ

Tρία στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ αποκάλυψαν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε πληροφορίες στη Ρωσία για το ISIS, μέσω ισραηλινής πηγής, την περασμένη εβδομάδα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC αναφέρει επίσης πως φράση του Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, συμβούλου Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, περί απόλυτου δικαιώματος του Προέδρου να μοιράζεται πληροφορίες με όποιον ηγέτη εμπιστεύεται, κάθε άλλο παρά θετικά έχει γίνει αποδεκτή.

Το NBC επικαλείται μάλιστα υψηλά ιστάμενη πηγή εντός των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία μία τέτοια πρακτική από την πλευρά Τραμπ θα κάνει εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο το έργο των μυστικών υπηρεσιών στο μέλλον, καθώς κλονίζεται η αξιοπιστία.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Ισραήλ αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Η αποκάλυψη της Washington Post πως ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες (και ουσιαστικά “έκαψε” μια πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και αποκάλυψε πόλη στην οποία εντόπισε συγκεκριμένη απειλή) στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και στον πρέσβη της χώρας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, δεν είναι fake news. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και επέλεξε να το κάνει μέσα από τον προσωπικό (και όχι τον “προεδρικό”) λογαριασμό του στο twitter. Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά για τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει με τις πληροφορίες που είχε. Αυτό αναφέρει στα tweets του.

«Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο), το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι ήθελα η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία» έγραψε ο Τραμπ.

Η παραδοχή του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ πως έκανε τις αποκαλύψεις γιατί… έτσι ήθελε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες των στενών συνεργατών του να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα όταν βγήκε στο φως το άρθρο των Greg Miller και Greg Jaffe στην Washington Post. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνεργάτες του προέδρου λένε “μαύρο” και μετά από λίγο εκείνος λέει “άσπρο”. Συνέβη και στο θέμα της απόλυσης του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Τραμπ – Λαβρόφ. Τότε, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως την απόλυση είχαν εισηγηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, ο ίδιος ο Τραμπ σε συνέντευξή του βγήκε και είπε πως ήταν δική του η απόφαση και όποια κι αν ήταν η εισήγηση, ο Κόμεϊ θα είχε απολυθεί γιατί ο ίδιος ο Τραμπ ήθελε να τον απολύσει.

Μετά τη νέα αποκάλυψη, ο Τραμπ εκνευρίστηκε και τα έβαλε (όπως και στο θέμα με τον Κόμεϊ) με τον διευθυντή Επικοινωνίας Mike Dubke και τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

Και το έργο επαναλαμβάνεται. Απίστευτες μοιάζουν και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Λευκό Οίκο λίγο αφού το θέμα της Washington Post είδε το φως της δημοσιότητας. Εκνευρισμός, φωνές, απειλές και στελέχη που δεν ήθελαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Οι φωνές που ακούγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου επιχειρήθηκε να “σβηστούν” με το να δυναμώσουν τη φωνή στις τηλεοράσεις!

Τον πανικό που επικράτησε φέρνει, επίσης, στο φως η Washington Post. “Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το γραφείο του Σον Σπάισερ (σ.σ. εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου) μόλις βγήκε η είδηση. Καθώς μαζεύονταν περισσότερα από 20 άτομα, οι βοηθοί του Σπάισερ περνούσαν αμίλητοι. Σύντομα, οι τρεις από τις τέσσερις τηλεοράσεις στο χώρο του Τύπου μετέδιδαν την είδηση”.

Ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που υποστήριξε πως τίποτα απ’ όσα αναφέρει το δημοσίευμα δεν ισχύει (δείτε παρακάτω τη δήλωσή του) γιατί ήταν παρών στη συνάντηση Τραμπ – Λαβρόφ, πέρασε από το σημείο του… πανζουρλισμού στη Δυτική Πτέρυγα. “Αυτό είναι το τελευταίο μέρος του κόσμου όπου θα ήθελα να είμαι” είπε με νευρικότητα και όταν του τέθηκαν οι ερωτήσεις, η απάντηση που έδωσε ήταν “φεύγω, φεύγω“. Λίγα λεπτά μετά, έξω από τον Λευκό Οίκο θα έκανε μια δήλωση 45 δευτερολέπτων όπου θα χαρακτήριζε την είδηση της Washington Post ψέμα. “Ήμουν στο δωμάτιο, δεν έγινε“, είπε. Που να φανταζόταν ότι μερικές ώρες μετά, ο ίδιος ο Τραμπ θα τον άδειαζε…

Δείτε τη δήλωσή του

Ο ΜακΜάστερ είπε πως σε κανένα σημείο της συνάντησης Τραμπ – Λαβρόφ δεν αποκαλύφθηκαν πηγές πληροφοριών ή μέθοδοι. Όμως το θέμα είναι πως το δημοσίευμα της Washington Post, δεν αναφέρει ότι αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες πηγές ή μέθοδοι. Επικαλείται αξιωματούχους που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ αποκάλυψε συγκεκριμένη πόλη μέσα στην περιοχή που ελέγχει ο ISIS και όπου “πηγή” των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εντόπισε την απειλή, την οποία ο Τραμπ συζήτησε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τον Ρώσο πρέσβη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: