Στα παλιά του τα παπούτσια έγραψε ο Ερντογάν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Κοινοποίηση:
690_40875bc6-52e8-4b2f-906c-0365382ba45c

«Μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο! Aπό την Αφρίν θα φύγουμε όταν τελειώσει η δουλειά μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει κάτι να πει στην Τουρκία. Και αυτά που λέει, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν».

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Ομέρ Τσελίκ, αρμόδιος για την Ε.Ε., δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «ενέκριναν ένα ψήφισμα χωρίς όραμα και χωρίς γνώση». Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκαλεί έκπληξη και δείχνει πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα στη Συρία.

AP - ΣΥΡΙΑ - ΑΦΡΙΝ - ΑΜΑΧΟΙ

30.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Αφρίν για να γλιτώσουν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Αφρίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι άμαχοι έχουν καταφύγει κυρίως στις κοινότητες Νόμπολ και Ζάχρα, που ελέγχονται από το καθεστώς του Άσαντ.

Η Αφρίν, η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κουρδικού θύλακα, έχει μπει από τις 20 Ιανουαρίου στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων, που επιδιώκουν να εκδιώξουν από την περιοχή την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Συρία - Αφρίν - στρατιώτες

Η πόλη Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχει περικυκλωθεί από τον τουρκικό στρατό και οι κάτοικοι φεύγουν φοβούμενοι ότι θα αποκλειστούν εκεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: