Στα μαχαίρια τα συνεταιράκια της ”κεντροαριστεράς”! Οι 58 γυρίζουν την πλάτη στην ΕΛΙΑ… και ανταλλάσσουν μπουνιές!

Κοινοποίηση:
KINHSH TWN 58

Κανονικό ”φτύσιμο” ρίχνουν στον Βενιζέλο οι 58 δια του επικεφαλής τους, Γιάννη Βούλγαρη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα, τηλεφώνησε στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να του εκφράσει την άποψή του ότι η ΕΛΙΑ ναυαγεί…

Οι 58 που τώρα θυμήθηκαν την οικογενειοκρατία και τα δεινά που έχει φέρει στη χώρα, καταλογίζουν το ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ για έντονη την ύπαρξη της οικογενειοκρατίας, με κυριότερο παράδειγμα τη Φώφη Γεννηματά που είναι στο ψηφοδέλτιο.

Αυτό που εξόργισε το επιτελείο τους 58, ήταν η συνέντευξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σήμερα σε ένα ραδιοφωνικό ”συστημικό στασίδι”, όπου τους χαρακτήρισε περίπου παλιομοδίτες, δέσμιους σε παλιές αντιλήψεις, αλλά και φέροντες ελιτίστικες απόψεις. Συγκεκριμένα, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν:


«Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ή αν θα είναι ο ένας από το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος από κάπου αλλού ή είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου; Για μένα είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου και πρέπει να σηματοδοτηθεί με τους καλύτερους όρους η «Ελιά» και για τις ευρωεκλογές, με μια νέα ατζέντα. Τώρα, αν πάμε στη συζήτηση γιατί μπήκε ο σταυρός… Δηλαδή, τι ήταν; Καλύτερα όταν μαζευόταν ο πρόεδρος με μια παρέα και αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι εκάστοτε ευρωβουλευτές; Τελικά, θέλουμε η Κεντροαριστερά να είναι πρωτοπόρα ή δέσμια παλαιών αντιλήψεων;»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βούλγαρης φέρεται να είπε στον Βενιζέλο πως οι «58» θα στηρίξουν ως παρατηρητές το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς, ότι δεν θα συμμετέχουν στην προσεχή Συνδιάσκεψη ενώ ως παρατηρητές θα συμμετέχουν και στην προγραμματισμένη απογευματινή συζήτηση των δύο πλευρών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη, δεν γίνεται κουβέντα για την ταμπακιέρα και το επιτελείο του Βενιζέλου κάνει την πάπια…Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την αποχώρηση των 58 ή μερίδας της Κίνησης των 58 από την Ελιά.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη σημερινή συνάντηση των κομμάτων, των κινήσεων και συλλογικοτήτων (ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα, πρωτοβουλία των 58, Νέοι Μεταρρυθμιστές,Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Μπροστά) «που συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων του Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς της ευθύνης», αποφασίστηκε «να προχωρήσουμε δυναμικά στην πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Παράταξης».

Η Συνδιάσκεψη θα γίνει στις 8-9 Μαρτίου στην Αθήνα με την παρουσία και τη συμμετοχή του υποψήφιου Προέδρου του ΕΣΚ, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαρτιν Σουλτς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: