Σπεύδουν να αλλάξουν τα δεδομένα για να μην εκτεθούν οι δημοσκόποι-«καιροσκόποι»!! Μεγαλώνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ! Σε ελεύθερη πτώση το κόμμα-μόρφωμα! Μάχη για την τρίτη θέση με άνοδο της Χρύσης Αυγής

Κοινοποίηση:
ekloges-lefta

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ! Σε ελεύθερη πτώση το Ποτάμι δίνει μάχη με τη Χρυσή Αυγή για την Τρίτη θέση..Σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ζητούμενο την αυτοδυναμία δείχνουν οι πρόσφατες και τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι οι τελευταίες που δημοσιοποιούνται αφού από το Σάββατο ισχύει η αποαγόρευση των δημοσκοπήσεων. Την Κυριακή θα μιλήσουν τα exit poll τα οποία όμως σύμφωμα με τους ειδικούς, ούτε και αυτά θα μας δώσουν εικόνα για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη που δίνουν για την τρίτη θέση Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ θα δώσουν μάχη για να περάσουν ξανά το κατώφλι του κοινοβουλίου.

Η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του. Και ενώ μέχρι χτες η διαφορά σε δείγμα 1.200 ατόμων ήταν στις 6 μονάδες, με την προσθήκη άλλων 800 ατόμων, η διαφορά έφτασε στο 6,7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 26,7%.

ΚΟΜΜΑ 22/01 19/01 07/01
ΣΥΡΙΖΑ 33,4% 30,4% 28,5%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26,7% 26,4% 25,3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,1% 5,2% 5,4%
ΠΟΤΑΜΙ 5% 5,2% 5,8%
ΠΑΣΟΚ 5% 5,1% 5%
ΚΚΕ 4,9% 4,8% 5,7%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 3,5% 3% 2,7%
ΚΙΝΗΜΑ 2,9% 2,5% 2,6%
ΛΑΟΣ 1,4% 1,2% 2%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 9,3%. Οι πολίτες όταν ρωτούνται για την επιλογή τους απαντούν:

– 84,4% απαντούν πολύ και αρκετά σίγουροι
– 7,6% απαντούν λίγο και καθόλου
8% δεν ξέρω/δεν απαντώ

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 40,1% και τον Αλέξη Τσίπρα το 38,6% των ερωτηθέντων. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 19,4%.

Για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, σε ποσοστό 48,7% επιθυμούν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38,4% δηλώνουν πως επιθυμούν μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσκόπηση της Pulse για το Action24

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% και η ΝΔ 27%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 5%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«’Αλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/’Ακυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 3,5%, ενώ 6% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«’Αλλο κόμμα» 4,5%, ενώ 6% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου 2015.

Alco: Διαφορά 6,3 μονάδων

 

 

Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32,9%, έναντι 26,3% της Νέας Δημοκρατίας (διαφορά 6,6%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.

 

 

Kapa research: Διαφορά 2,9 μονάδων

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 2,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 3,4 μονάδες με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, δίνει δημοσκόπηση της καπα research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδα «Το Βήμα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,8% και ακολουθεί η ΝΔ με 28,9%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,5% και ακολουθούν το Ποτάμι με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7% και το ΚΚΕ με 4,5%. Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 2,6% ενώ το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στο 2,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1% ενώ οι αναποφάσιστοι προσδιορίζονται στο 10,5%.

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ ανεβαίνει στις 3,4 μονάδες με αναγωγή επί των αναποφάσιστων. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 33,5%, η ΝΔ στο 30,1% με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στο 6,1%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, το ΚΚΕ 4,9%, ενώ εκτός βουλής, οριακά μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Κίνημα με 2,8%. (Άλλο κόμμα 4,2% και ΔΓ/ΔΑ 4,9%).

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην ερώτηση για το ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό με 43,2% έναντι 37,9% του Αλέξη Τσίπρα, με τον «κανένα» να είναι στην τρίτη θέση με 16,7% (ΔΓ/ΔΑ 2,2%).

Σε ερώτηση ποια θεωρείτε καταλληλότερη κυβέρνηση στις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δεκαετία η κοινωνία και η οικονομία της χώρας, το 41,3% απάντησε συμμαχική κυβέρνηση υπό τη ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 40,6% μιας συμμαχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα (ΔΓ/ΔΑ 18,1%).

Τέλος στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 75,2% και η ΝΔ το 17,6%. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 22-23 Ιανουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1019 ατόμων.

Interview: 5,5 μονάδες η διαφορά

Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV».
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 24,6%, με τη Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 5,5%.
Στην τέταρτη θέση είναι το Ποτάμι με 5,0% και ακολουθούν το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%. Στο 2,2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, ενώ το Κίνημα συγκεντρώνει το 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 0,8%.
Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, άκυρο/λευκό το 5,2%, ενώ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 12,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (38%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (32%).
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων το διήμερο 22 και 23/1/2015.

Διαφορά 2,8% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση του καθηγητή Επ.Πανά

Διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, 2,8 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει έρευνα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά, για το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, η οποία δημοσιοποιήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». Στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, το 32,1% του δείγματος απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 29,3% απάντησε ΝΔ. Ακολουθούν: ΧΑ 5,8%, ΠΑΣΟΚ 5,7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 4,1%, Κίνημα 2,8%, ΛΑΟΣ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ 0,6%, άλλο κόμμα 1,8%, λευκό/άκυρο 1,0%, αναποφάσιστοι δήλωσαν το 3,8% ενώ δεν απάντησε το 0,6%.
Από την προηγούμενη δημοσκόπηση του κ. Πανά, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αύξηση 1,2% (είχε 30,9%) και η ΝΔ 2,9% (είχε 26,4%).
Σύμφωνα με την ταυτότητά της, η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 5.593 ατόμων, το διάστημα 17 έως 22 Ιανουαρίου 2015. (Διαβάστε αναλυτικά την μεγάλη κυλιόμενη δημοσκόπηση του καθηγητή Ε.Πανά για το ΜΑΚΕΛΕΙΟ…ΕΔΩ)

Στο 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η E-Voice, για την ιστοσελίδα «newpost.gr».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,1% και η ΝΔ 23,2%. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με (από) 4,8%. Και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,3%.

«’Αλλο Κόμμα» 5%. Κανένα 3,9%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν ένα 15,2% των ερωτηθέντων, ενώ, ένα 2,6% δεν απάντησε.

Η έρευνα έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-20 Ιανουαρίου 2015.

 

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ “MAKELEIO.GR”: Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΠΑΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έχει να πέσει κλάμα αύριο…!
    Άιντε ωρέ λεβέντες, ξυπνήστε τους φίλους σας να κάνουμε το καθήκον μας!
    Ψηφίστε ό,τι γουστάρετε, αλλά πηγαίνετε να ψηφίσετε!
    Για να μη λένε ότι έχουν μαζί τους το 25% του λαού, ενώ δεν έχουν ούτε το 5% των πολιτών κάτω από 50 ετών.
    Ψηφίζουν όλοι οι παπούδες και μας λένε «τι να πας να ψηφίσεις, όλοι ίδιοι είναι»! Πηγαίνετε λοιπόν ΟΛΟΙ σε πείσμα των γονιών μας που μας φτάσανε μέχρι εδώ και ψηφίστε ό,τι γουστάρετε!!!

  2. Το ποτάμι δεν πρέπει ούτε τα σκαλιά της βουλής να γλύψει, όχι να μπει και μέσα! Η διαπλοκή στο μεγαλείο της. Η ΜΙΖΑ στην Βουλή?

  3. Πρέπει να προσπαθήσει κάποιος να γίνει ΠΑΝ-ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ για να υποστηρίξει τα διαπλεκόμενα και να ψηφίσει ποτάμι ή να ανήκει σε αυτά που δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα στα χίλια. Θα βγάλει ο Μπόμπολας λεφτά από την τσέπη του να τα μοιραστεί με έναν απλό πολίτη? Θα βγάλει ο Σημίτης να δώσει χρήμα στον λαό? Έχεις δει εβραίο να σπαταλάει λεφτά? Καλύτερα να πεθάνει.

Comments are closed.