Σπείρα εκβίαζε 55χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον υπνώτισαν και βιντεοσκόπησαν παράνομη ερωτική επαφή ενώ δεν είχε τις αισθήσεις του

Κοινοποίηση:
ASTYNOMIA1

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 55χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ομοεθνείς, ηλικίας 24, 35, 15 και 22 ετών, (τρεις γυναίκες – ένας άνδρας αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων καθώς και ακόμη ενός συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμορία, εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.

Ειδικότερα, την 28-01-2014, προσήλθε στην προαναφερόμενη Υπηρεσία ο 55χρονος και κατήγγειλε ότι την 23-01-2014, η 24χρονη, με την οποία διατηρούσε φιλική σχέση, του προσέφερε νερό και εν συνεχεία έχασε τις αισθήσεις του.

Ακολούθως την 26-01-2014, δέχθηκε τηλεφώνημα από την ανωτέρω, η οποία τον ενημέρωσε ότι είχε καταγράψει παρανόμως την ερωτική τους επαφή που έλαβε χώρα την ως άνω ημερομηνία και του ζήτησε αρχικώς το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το επίμαχο «υλικό» στο διαδίκτυο και να μην γνωστοποιηθεί στην σύζυγό του.

Κατόπιν τηλεφωνημάτων του παθόντα με την 24χρονη, την 35χρονη και τον αναζητηθέντα συνεργό τους, τελικώς συμφωνήθηκε να τους καταβάλει το συνολικά ποσό των 3.000 ευρώ και ειδικότερα, σε προκαθορισμένο ραντεβού την 30-01-2014 στην περιοχή Βούλγαρη, να τους παραδώσει 2.000 ευρώ ως μέρος του συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη η 35χρονη στην ως άνω περιοχή καθώς και οι δράστες, 22 και 15 ετών, οι οποίοι επιτηρούσαν τον χώρο κατά την διάρκεια του ραντεβού. Κατόπιν αναζητήσεων, συνελήφθη επιπλέον και η 24χρονη ενώ αναζητείται ο ομοεθνής συνεργό τους.

Σε ελέγχους των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: