ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ! Για πρώτη φορά φωτογράφισαν σιαμαίες φώκαινες (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
φώκαινες

Ένα αλιευτικό σκάφος στη Βόρεια Θάλασσα (μεταξύ Βρετανίας, Ολλανδίας και Σκανδιναβίας) απαθανάτισε για πρώτη φορά σιαμαίες φώκαινες (θηλαστικά που ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών).

Βρέθηκαν νεκρές, πριν από λίγες εβδομάδες, όπως αναφέρει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ, ενώ το πλήρωμα φωτογράφισε το σπάνιο εύρημα πριν το ρίξει ξανά στη θάλασσα. Οι ψαράδες σκέφτηκαν ότι θα ήταν παράνομο να το κρατήσουν και έτσι… χάθηκε στα νερά της θάλασσας.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες εστάλησαν σε ερευνητές των θαλάσσιων θηλαστικών, οι οποίοι έγραψαν σχετικά άρθρα, στα οποία αναφέρουν: «οι περιπτώσεις σιαμαίων σε άγρια θηλαστικά είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που καταγράφεται περίπτωση σιαμαίων στο συγκεκριμένο είδος θηλαστικού. «Το γεγονός αυτό καθιστά τις σιαμαίες φώκαινες ως ιδιαίτερα ξεχωριστή περίπτωση», υπογραμμίζει το ολλανδικό μουσείο.

Φώκαινα - με δύο κεφάλια

Εκτιμάται πως οι σιαμαίες φώκαινες, που μοιράζονταν το ίδιο σώμα και είχαν δύο κεφάλια, πέθαναν λίγο καιρό μετά τη γέννησή τους.

Φώκαινα - με δύο κεφάλια

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως γενικότερα στις οικογένειες των φαλαινών και των δελφινιών έχουν καταγραφεί συνολικά εννέα περιπτώσεις σιαμαίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: