Σπάει κοντέρ η ανεργία στους νέους. Ένας στους πέντε ανέργους δεν έχει εργαστεί ποτέ!

Κοινοποίηση:
k7

Στο 24,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο του 2016. Μειώθηκε μεν σημαντικά σε σχέση με το 26,6% του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, αλλά αυξήθηκε κατά μισή μονάδα από το δ΄ τρίμηνο 2015. 

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.195.084 άτομα, με κομβικά σημεία την πολύ υψηλή ανεργία στους νέους έως 24 ετών, τους μακροχρόνια άνεργους και το γεγονός ότι σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας αυξήθηκε η ανεργία.

Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν ανέρχεται στο 21,1% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, αποτελούν το 70,3%.

Ειδικότερα:

1.Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών.

2.Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις ομάδες 15- 24 ετών και 25- 29 ετών. Ακολουθούν οι ηλικίες 30- 44 ετών, 45- 64 ετών και 65 ετών και άνω.

Σε επίπεδο περιφερειών, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη. Ακολουθούν, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, η Αττική, το Νότιο Αιγαίο, η Πελοπόννησος, οι Ιόνιοι Νήσοι και το Βόρειο Αιγαίο.

Το 6,4% των ανέργων απέρριψε κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας, δεν εξυπηρετούσε το ωράριο εργασίας, δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: