ΣΟΚ στα κανάλια! Το ΕΣΡ όρισε τα 35 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Κοινοποίηση:
esr

Με επιστολή του ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, ορίζεται ως τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το ΕΣΡ στην επιστολή του σημειώνει ότι η απόφαση  ήταν ομόφωνη και ότι έλαβε υπόψη τον περσινό διαγωνισμό, ενώ διευκρινίζει  ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Με την απόφαση του ΕΣΡ εγκαταλείπεται στην πράξη η απόφαση που είχε λάβει πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, που βασιζόταν στη μελέτη του πανεπιστημίου Φλωρεντίας. Παράλληλα, το ΕΣΡ δεν υιοθετεί και τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών που μπορούν να χορηγηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον περυσινό διαγωνισμό – ο οποίος ακυρώθηκε λόγω των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας – είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με την σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι σαφές ότι επιδιώκεται να συγκεντρωθεί το ίδιο ποσό αλλά με τη διάθεση επτά και όχι τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: