ΣΟΚ: Βρήκαν το πτώμα της κόρης της 10 χρόνια μετά το ΦΟΝΙΚΟ τσουνάμι της Ινδονησίας!!

Κοινοποίηση:
TSUNAMI_580_355

Από όλες τις στιγμές για να κυνηγήσει το όνειρό της, η… May Aye Nwe επέλεξε το πρωινό της 26ης Δεκεμβρίου του 2004. Επιβιβάστηκε σε μια μικρή βάρκα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ταϊλάνδη τη στιγμή που ξεσπούσε το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

Δέκα ημέρες αργότερα, η μητέρα της μάθαινε πως η κόρη της είχε πεθάνει και προφανώς εξαφανιστεί στη θάλασσα σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά έμαθε πως η σορός της κόρης της είχε βρεθεί και ετάφη σε ανώνυμο τάφο, δίπλα σε 400 ακόμα θύματα του τσουνάμι, σε ένα μνημείο για τα ξεχασμένα θύματα της καταστροφής. Στους τάφους δεν υπάρχουν ονόματα αλλά αριθμοί.

Έρευνα του Associated Press βοήθησε στον εντοπισμό δύο οικογενειών με θύματα στο νεκροταφείο, μεταξύ των οποίων η μητέρα της May Aye Nwe.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση των 10 ετών από το τσουνάμι του 2004, η Aye Pu αναφέρει πως μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης των πληγών της από τον θάνατο της κόρης της.

“Για τόσο καιρό πίστευα πως το παιδί μου χάθηκε. Είναι αδύνατο να περιγράψω με λόγια πόσο πολύ λυπάμαι και πόσο πολύ χαρούμενη αισθάνομαι πλέον”, ανέφερε σε συνέντευξή της από το απομακρυσμένο χωριό Karen στη Μιανμάρ.

Η ανακάλυψη αναζωπύρωσε τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις για την κόρη της που ήταν στα πρόθυρα μιας νέας ζωής.

Η May Aye Nwe ονειρευόταν να γίνει νοσοκόμα και εκείνο το πρωινό είχε ξεκινήσει με την παιδική της φίλη Khin Htway Yee για το ταξίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο στη ζωή της.

Είχαν ταξιδέψει 1.000 χιλιόμετρα και στις 10 το πρωί επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο για να διασχίσουν μια μικρή διαδρομή διάρκειας 15 λεπτών.

Το καράβι τους αναποδογύρισε και ακολούθησε πανικός, ουρλιαχτά και αγώνας να επιβιώσουν. Η 31χρονη σήμερα Khin Htway Yee δηλώνει ότι την στοιχειώνουν τα απελπισμένα τελευταία λεπτά της φίλης της.

“Κρατιόμασταν η μία από την άλλη. Προπάθησε να με τραβήξει, αλλά τελικά έπρεπε να τη διώξω μακριά. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Πάλευα για τη ζωή μου και δεν μπορούσα να τη σώσω”, σημειώνει.

Το νεκροταφείο δημιουργήθηκε από εμπειρογνώμονες εγκληματολόγους προκειμένου να εντοπιστούν και να επαναπατριστούν οι σοροί των θυμάτων.

Ο αριθμός της May Aye Nwe ήταν PM66-TA1415 και παραμένει ανεξήγητο το γιατί δεν αναγνωρίστηκε γιατί επάνω της έφερε το δελτίο ταυτότητάς της, με το οποίο και εντόπισε τη μητέρα της το AP.

“Δεν είμαι θυμωμένη. Δεν κατηγορώ κανέναν. Θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που κράτησαν το πτώμα της. Αυτή ήταν η μοίρα της κόρης μου”, σημείωσε η μητέρα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: