ΣΟΚ: Έφτασε στην ΕΥΡΩΠΗ ο ιός ΕΜΠΟΛΑ – Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ισπανία…

Κοινοποίηση:
empola

Μία νοσοκόμα στην Ισπανία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην Ευρώπη…. Φρόντιζε ιερέα, που είχε προσβληθεί από τον ιό στην Αφρική

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιβεβαίωσε την Δευτέρα (06/10) ότι μια Ισπανίδα νοσοκόμα βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα, το πρώτο κρούσμα της ασθένειας εκτός των χωρών της Δυτικής Αφρικής.

Η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που φρόντιζε τον Ισπανό ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επομένη του θανάτου του η γυναίκα έφυγε για διακοπές και ακόμη βρίσκεται σε άδεια. Αισθάνθηκε αδιαθεσία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες. Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία από το βράδυ της Δευτέρας. Ο 69χρονος Βιέχο είχε προσβληθεί από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη για νοσηλεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: