Θλιβεροί πρωταγωνιστές του νέου αυτού επεισοδίου ενδοσχολικής βίας ένα εξάχρονο και ένα εφτάχρονο παιδί, σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού.
Προτού σπεύσει να πει κάποιος το κλισέ, «ε εντάξει παιδιά είναι βράζει το αίμα τους, παίζουν…», οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το 6χρονο αγοράκι χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου εκεί μάλιστα αποφασίστηκε όπως χρήζει εγχείρησης λόγω του χτυπήματος το οποίο εδέχθη, έχοντας σπάσει το ρινικό του οστό!
Όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση μεταξύ μιας ομάδας παιδιών, η οποία όμως πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα και με άρθρο εφημερίδας, το νέο αυτό περιστατικό ενδοσχολικής βίας έλαβε χώρα πριν από 11 ήμερες, ήτοι στις 7 Νοεμβρίου, με ανεξήγητη την αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο επαρχιακός επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριος Στυλιανίδης, «τα παιδιά πιάστηκαν στα χέρια κατόπιν μιας παρεξήγησης. Συγκεκριμένα, ο εφτάχρονος επιτέθηκε με λαβή στον εξάχρονο, καθώς πίστευε ότι ο δεύτερος έσπρωξε φίλο του εφτάχρονου. Ο μικρότερος μαθητής έπεσε στο πάτωμα, με το πρόσωπο του στραμμένο σε πλάκες του εδάφους, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του ρινικού του οστού, οπότε και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο χειρουργείο.
Από πλευράς του ο εφτάχρονος μαθητής, σοκαρισμένος με την κατάληξη, αναφέρε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει ή να προκαλέσει κακό στον άλλον μαθητή».
Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη το σχολείο λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προς αντιμετώπιση του περιστατικού αλλά και να δράσει προληπτικά για τυχόν επανάληψη αντιστοίχου περιστατικού. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και πάλι η υποστήριξη της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης και της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς και η ενημέρωση των γονέων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το θλιβερό αυτό συμβάν αναδείχθηκε στα ΜΜΕ από τους ίδιους τους γονείς. Για μεμονωμένο και άτυχο συμβάν έκανε λόγο ο επιθεωρητής, ωστόσο η ξαφνική ραγδαία καταγραφή των περιστατικών χρήζει μεγαλύτερης διερεύνησης και κυρίως προληπτικής επεμβατικότητας εκ μέρους των διευθύνσεων των σχολείων.