ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚτΠ- Δ. Γαλακτόπουλος: «Καταγγέλλουμε την ΚτΠ,για εκβιασμό, απάτη και κατάχρηση εξουσίας»

Κοινοποίηση:
diaxeirish_elegxosjpg

Δ. Γαλακτόπουλος: «Οι πελάτες μας βρίσκονται σε ομηρία την τελευταία διετία» 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Εμείς ως εταιρία αλλά και οι πελάτες μας βρίσκονται σε πραγματική ομηρία τα τελευταία δύο χρόνια, από την διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ).

Καταγγέλλουμε εκβιασμό, απάτη και κατάχρηση εξουσίας από μια ομάδα ανθρώπων που συστηματικά και με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, αλλά και με απευθείας πίεση ζητούσαν να έχουν προσωπικά οφέλη για να πάρουν οι εταιρίες – πελάτες μας τα χρήματα που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Λόγια του Δημήτρη Γαλακτόπουλου, εκπροσώπου της εταιρίας European Infosystems που προχώρησε στις καταγγελίες, καταθέτοντας μήνυση κατά των υπευθύνων της διοίκησης της ΚτΠ, ενώ έστειλε επιστολή και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών – Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλο. Με θέμα την υπόθεση σκάνδαλο της ΚτΠ την προσεχή Παρασκευή (17/4) έχει προγραμματισθεί Συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος συνέχισε:

«H εταιρεία στην οποία εργάζομαι είναι σύμβουλος για την υλοποίηση έργων κρατικών ενισχύσεων 600 περίπου επιχειρήσεων στο πλαίσιο των δράσεων digi-lodge, digi-content και digi-retail. Τους εκπροσωπούμε στην επικοινωνία τους με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Μέχρι τον Νοέμβρη του 2012, 150 περίπου πελάτες μας υλοποίησαν επιτυχώς αντίστοιχα επενδυτικά έργα και εκταμίευσαν τις αναλογούσες επιχορηγήσεις από την ΚτΠ ΑΕ. Τον Μάιο όμως του 2013, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας της ΚτΠ ΑΕ αλλά και κάθε έννοιας δικαίου και χρηστής διοίκησης, το ΔΣ της εταιρείας προφασιζόμενο καταγγελίες από αγνώστους !, αποφάσισε να καταγγείλει στο Σώμα Δημοσίου Οικονομικού Ελέγχου (ΣΔΟΕ) όσες επιχειρήσεις δικαιούχους έχουν… συνεργαστεί μαζί μας ! προφασιζόμενοι παρατυπίες.

Η ΚτΠ προέβη στην καταγγελία χωρίς καν να απευθύνει οποιαδήποτε ερώτηση στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να παράσχουν κάποια διευκρίνιση επί του θέματος».

«Η απάτη και το σκάνδαλο έχουν ονοματεπώνυμο και αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΠ Α.Ε. και ειδικά τους κ.κ. Αντώνη Ιωαννίδη (π. Πρόεδρο) και Γιώργο Τσακογιάννη (συνεχίζει ως νυν Διευθυντής). Εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία και την άμεση αποπομπή από το Διοικητικό Συμβούλιο παντός εμπλεκομένου προσώπου και φυσικά την παρέμβαση των αρμοδίων για την έκδοση Βεβαιώσεων Ολοκλήρωσης και την πληρωμή των πελατών μας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: