Σημίτης για την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Δεν θα βρεθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι!

Κοινοποίηση:
simitis

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους – η Ελληνική Περίπτωση», χθες στο London School of Economics,  αναφέρθηκε στις προκλήσεις, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι θεσμοί της ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα δεν ήταν η αιτία της κρίσης αλλά οι θεσμοί της Ένωσης που δεν ήταν έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν» είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας παράλληλα, ορισμένα βασικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της ΕΕ, των κρατών- μελών της, αλλά και της δημοκρατίας γενικότερα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των κρατών, όπως αυτό ορίζεται από την παγκοσμιοποίηση και επισήμανε την ανάγκη ενός νέου τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών «ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες»

Αναφορικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλαδή την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατόν», τονισε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων γενικών εκλογών, σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο, υποστήριξε ότι «αυτό θα δημιουργήσει σοβαρές αβεβαιότητες και κινδύνους σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι θα εκλεγεί πρόεδρος καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων». Εκτίμησε ότι σε ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών τον Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και «θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης». Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σημίτη «η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά γιατί θα υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν θέλει να συνεργαστεί με την ΕΕ» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια.

«Ο Σύριζα είναι ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που υποστηρίζει πως αν έρθει στην εξουσία θα αλλάξει όλα όσα έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς. Αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα έχουν τους μισθούς και τις συντάξεις του 2007. Λένε, επίσης, ότι δεν αποδέχονται την τρόικα, δεν δέχονται «παρεμβολές» από την ΕΕ και ότι μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του χρέους είναι απαραίτητη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

 

Τέλος, εκτίμησε ότι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τις διεθνείς σχέσεις «είναι παρόμοια με αυτή των κυρίαρχων κομμάτων της Ουρουγουάης και άλλων χωρών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο αντρας μου ο σημιτης αυτος ο κοντος με τις ελιες στην μαπα αυτος ειναι ικανος να γινει προεδρος της δημοκρατιας αυτος ο ποντικος το σιχαμα της χωρας αξιζει να κυκλοφορει στα σαλονια βλεπεται την πινεζα την αγαπω

  2. ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΚΕΣ O ΑΑΡΩΝ ΑΒΟΥΡΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ;
    ΑΑΡΩΝ ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ;
    ΤΟ ΚΕΛΙ 33 ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΕΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ

  3. Εξωγήινε Σημίτη όπου και να πας σύντομα θα σε πάρει κι εσένα άσχημα η μπάλα.

  4. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ,ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΣΤΗΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  5. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.Η ΠΟΡΝΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.ΚΩΛΟΦΑΡΑ.

Comments are closed.