«Σημάδεψαν» τον Παλαιολόγο με ελεγχόμενη έκρηξη / “ Πολλές οι ερμηνείες και οι συμβολισμοί της χθεσινής επίθεσης ”-Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ(βίντεο)

Κοινοποίηση:
PALAIOLOGOS1

ΜΥΣΤΡΑΣ. Χθες Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 05.50, εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της κοινότητας του Μυστρά Λακωνίας.

Έντρομοι, μετά από λίγα λεπτά, οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη της ΔΕΗ όπως αρχικά θεώρησαν αλλά για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αριστερό χέρι του

μπρούτζινου αγάλματος του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά.

Δείτε το Video

 

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, άντρες της οποίας περισυνέλεξαν θραύσματα ορείχαλκου και μαρμάρου που είχαν εκτιναχθεί ακόμα και σε απόσταση 25 μέτρων.

Η έκρηξη απέκοψε τον αριστερό βραχίονα του αυτοκράτορα ο οποίος (σ.σ. ο βραχίονας) φυλάσσεται στην αστυνομία.

palaiologos2

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μαρμάρινη στήλη που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα, οι δράστες έγραψαν με σπρέι «Έψιλον ευ» και σχετικό σύμβολο που παραπέμπει στο σύμβολο της Ομάδας Ε (δείτε φωτό αρχείου).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress, η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, λίγο μετά την έκρηξη, διήλθε από το Μυστρά ΙΧ μη λακωνικών στοιχείων. Οι αστυνομικοί αξιοποιούν και λήψεις από κάμερες εγγραφής που καταγράφουν στην ευρύτερη περιοχή.

 

Είναι φυσικό να «πυροδοτούνται» συζητήσεις και σχόλια κάποια από τα οποία συνδέουν την επίθεση με το Δρόμο Αθανάτων, τον Αγώνα Υπεραπόστασης που διεξάγεται σήμερα και αύριο με εκκίνηση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη σήμερα το μεσημέρι, διέλευση και στάση από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, του τραυματισμένου πλέον Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και τερματισμό στο άγαλμα της Νίκης στην Καλαμάτα αύριο το μεσημέρι.

 notospress.gr

Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος

 

(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ! ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΡΥΦΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: