Σε τροχιά οικονομικής κατάρρευσης πλέον η Malaysia Airlines μετά και τη δεύτερη τραγωδία – Σε ένα 1,3 δις δολάρια οι συνολικές ζημίες

Κοινοποίηση:
us-tech-company-had-20-employees-on-missing-malaysia-airlines-flight

Στην απόφαση να επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους οδηγήθηκε η Malaysia Airlines, μετά και τη δεύτερη τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους και σημειώθηκε περίπου τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση ενός άλλου αεροσκάφους της στον Ινδικό Ωκεανό.

“Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου”, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.

“Υπό το φως της υπόθεσης της πτήσης MH17, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει ακέραιο το ποσό στους επιβάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προορισμό. Οι επιβάτες που επιθυμούν να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριο τους, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων”.

Η εταιρία είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η εξαφάνιση του MH370 είχε “δραματικές συνέπειες” στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Πολλές ακυρώσεις επιβάρυναν περαιτέρω τις ζημίες του εθνικού αερομεταφορέα, που είναι ελλειμματικός εδώ και χρόνια.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημίες ανήλθαν σε 443 εκατομμύρια ρίνγκιτ (137 εκατομμύρια δολάρια), πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο “κόκκινο”. Οι συνολικές ζημίες των τελευταίων τριών ετών ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: